02Αυγ2017 – Ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης στον 102 fm της ΕΡΤ3

Για προσαρμογή της Παιδείας «στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου» έκανε λόγο ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη εξήγησε ότι «η γνώση πρέπει να είναι ολοκληρωμένη και όχι σύμφωνα με την αγορά».

Αναφερόμενος στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ -βάσει της οποίας η καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων συνιστά βλαπτική μεταβολή των συνθηκών εργασίας- εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς την πρόθεση της κυβέρνησης να τη δεχθεί αυτούσια.

«Σήμερα είχα επικοινωνία με την κ. Αχτσιόγλου που θέλει να κάνει τροπολογίες πάνω στην τροπολογία μας» ανέφερε και πρόσθεσε «εμείς αυτή φέραμε, αυτή είπαν ότι θα ψηφίσουν και αλλαγές σε βάρος των εργαζομένων δε θα δεχθούμε».

Ο κ. Κατσώτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο χρονικό όριο που φέρεται να εξετάζει το υπουργείο εργασίας πέραν του οποίου η καθυστέρηση των δεδουλευμένων θα θεωρείται βλαπτική μεταβολή. «Το όριο των 5 μηνών που θέλει να φέρει η κ. Αχτσιόγλου θα είναι πολύ αρνητικό για τους εργαζόμενους» σημείωσε, ενώ για το δεύτερο σκέλος της πρότασης του ΚΚΕ περί επιβολής κυρώσεων στους κακοπληρωτές εργοδότες επεσήμανε πως «δεν έγινε δεκτό από την πρώτη στιγμή».