03Αυγ2017 – Ο βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Μπαργιώτας στον 102 fm της ΕΡΤ3

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να φτιάξει ένα εντελώς κλειστό, σφιχτό κρατικό σύστημα υγείας, που έχει αποδειχθεί ότι δε λειτουργεί» ανέφερε, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο ειδικός αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, βουλευτής Λάρισας, Κώστας Μπαργιώτας. Παράλληλα, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο «αναιρεί τη μεγάλη μεταρρύθμιση που ψήφισε το 2011 το ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ».

Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη επεσήμανε ότι «η κατάθεση του νομοσχεδίου είναι διακήρυξη καλών προθέσεων», τις οποίες αναγνώρισε στην κυβέρνηση, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι κινούνται σε λάθος κατεύθυνση αφού «δεν υπάρχει χρήμα και χρονοδιάγραμμα».

Όπως εξήγησε, «ο μόνος τρόπος για να πάρει η κυβέρνηση χρήματα από το πακέτο Γιούνκερ είναι οι συμπράξεις ιδιωτικού-δημοσίου τομέα».
.
Υπογράμμισε την ανάγκη να επιδιωχθεί από όλον τον πολιτικό κόσμο ένα σύστημα στο οποίο το κύριο μέλημα να είναι η φροντίδα του πολίτη. «Όλα τα άλλα τα συμφέροντα συντεχνιών, ιδεοληψίες και ιδεολογίες πρέπει να πάνε πίσω» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να αντικαταστήσει το κριτήριο της επίδοσης για την επιλογή σημαιοφόρων στις μαθητικές παρελάσεις των δημοτικών σχολείων, με κλήρωση, έκανε λόγο για «ιδεοληπτικές εμμονές» και τάχθηκε υπέρ της επιλογής των αριστούχων χαρακτηρίζοντάς την «ηθική επιβράβευση».