03Αυγ2017 – Ο βουλευτής Β’ Αθηνών των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος στον 102 fm της ΕΡΤ3

Ως «χαστούκι στο νεοφιλελευθερισμό» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ, βουλευτής Β’ Αθηνών, Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη.

Όπως εξήγησε, «οργανώνεται πλέον σε άλλη βάση η πρωτοβάθμια υγεία». «Έχεις πρόσβαση σε δημόσια οδοντιατρική, γυναικολογικές και εργαστηριακές εξετάσεις. Ο ανασφάλιστος έχει πρόσβαση στα Κέντρα Υγείας, δημιουργούνται νέα τμήματα στα Κέντρα, με άμεση πρόσληψη 3.000 ατόμων, εκ των οποίων οι 1.300 γιατροί».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην ιδιωτική πρωτοβουλία, επεσήμανε ότι πρέπει να διορθωθούν οι στρεβλώσεις και η ιδιωτική υγεία να λειτουργεί με κανόνες.

Ερωτηθείς για την απόφαση της κυβέρνησης να αντικαταστήσει το κριτήριο της επίδοσης για την επιλογή σημαιοφόρων στις μαθητικές παρελάσεις των δημοτικών σχολείων, με κλήρωση, τη χαρακτήρισε σωστή σημειώνοντας ότι «τα παιδιά στο δημοτικό δεν πρέπει να ανταγωνίζονται». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα επέλεγε το χειρότερο -και όχι τον καλύτερο μαθητή- ώστε να του δώσει κίνητρο.