Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΚΚΕ Θοδωρής Χιώνης στον 102 fm της ΕΡΤ3

 

Για υποβάθμιση της δασοπροστασίας και της πυρόσβεσης από την κυβέρνηση και συνέχιση της εμπρηστικής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΚΚΕ Θοδωρής Χιώνης μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3
 
Όπως εξήγησε το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι δεν υπάρχει μόνιμο, κατάλληλα εκπαιδευμένο, προσωπικό με τα αναγκαία μέσα στην Πυροσβεστική, δεν υπάρχουν σχέδια χρηματοδότησης, αλλά ούτε και μέσα πρόληψης (διαχείριση βλάστησης, κρουνοί, οχήματα, δασικοί δρόμοι, αντιπυρικές ζώνες) ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην πηγή του.
 
Αναφερόμενος στην τροπολογία που αφορά στην κατεδάφιση αυθαιρέτων, στην οποία το ΚΚΕ ψήφισε «παρών», είπε ότι αυτή  δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. «Το βασικό πρόβλημα είναι ότι το θεσμικό πλαίσιο εμπορευματοποιεί τη γη, αλλάζει τα σχέδια χρήσης και στρώνει το έδαφος για την αυθαίρετη δόμηση» τόνισε.
 
Χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να μην υπάρχει 100% αποζημίωση και ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των πληγέντων. «Θα περιμέναμε, μετά από μια τέτοια καταστροφή, να έφερνε (η κυβέρνηση) -με φαστ τρακ διαδικασίες, όπως μας έχει συνηθίσει -τροπολογία που να εξασφάλιζε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα σταθούν στα πόδια τους» πρόσθεσε.
 
Συνέντευξη στην Ασπασία Βούζη

 

03Αυγ2018 – Πολιτικό Ημερολόγιο – Θοδωρής Χιώνης