04Ιολ2017 – Ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ, αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας Αναστάσιος Δημοσχάκης στον 102 fm της ΕΡΤ3

«Να μη διαπράξουμε πολιτικό και επιχειρησιακό σφάλμα» και «να αποκλιμακώνουμε τις εντάσεις» συνέστησε ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ, αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας, Αναστάσιος Δημοσχάκης αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη, με αφορμή την άρνηση του καπετάνιου τουρκικού φορτηγού πλοίου, που έπλεε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του λιμενικού με αποτέλεσμα να δεχθεί το πλοίο προειδοποιητικές βολές, επεσήμανε ότι η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε το γεγονός και –με αφορμή το Κυπριακό- θέλησε να κάνει αισθητή την παρουσία της με την αποστολή τριών πολεμικών στην περιοχή.

Όπως εξήγησε, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, πέρυσι τον Ιούλιο, η Τουρκία αντιμετωπίζει τις σχέσεις της με την Ελλάδα με αμφισβητήσεις γι αυτό απαιτείται «ψυχραιμία», «χρήση των διεθνών κανόνων που διέπουν τις σχέσεις μας» και «ενημέρωση των διεθνών οργανισμών».

Αναφερόμενος στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία  υπογράμμισε ότι «η ΝΔ περιέγραψε την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς και ανέδειξε τα συνεχή ψέματα που λέει ο κ. Τσίπρας στον ελληνικό λαό».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής δορυφορικών διοδίων στην Εγνατία Οδό, ώστε να καθιερωθεί ένα ορθολογικότερο και δικαιότερο σύστημα, αλλά και στην πρωτοβουλία του για την προώθηση, μέσω της Ε.Ε., της ιδέας ίδρυσης ευρωπαϊκής κτηνιατρικής σχολής στον Έβρο, ένα νομό που αποτελεί πύλη εισόδου για τις ζωονόσους.