04Σεπ2017 – Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός στον 102 fm της ΕΡΤ3

«Εφόσον δεν υπάρχει διακήρυξη τύπου 3ης Σεπτέμβρη θα πρέπει οι υποψήφιοι να κάνουν ένα είδος αυτο-διακήρυξης και ο κόσμος να διαλέξει» επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Δωδεκανήσου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κρεμαστινός μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη για τη δημιουργία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως όποιος εκλεγεί από την ολότητα των μελών θα είναι ο πρόεδρος του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, δε θα είναι συντονιστής.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας του νέου φορέα με το ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε πως «πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει το ιδεολογικό του πλαίσιο και να γίνει συζήτηση που ιδεολογικά θα μπορούσε να βοηθήσει τη συνεργασία».

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν κόβει καμία επαφή, αλλά δε μπορεί να συγκυβερνήσει με ένα κόμμα που κυβερνά κατ΄ επιλογή και όχι κατ’ ανάγκη. Το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε επιλογή τη συγκυβέρνηση (με τη ΝΔ), όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξε τους ΑΝΕΛ» ανέφερε. Ωστόσο, κατέληξε λέγοντας πως «αν θέλει πραγματικά ο πρωθυπουργός, μπορεί να δώσει το στίγμα της ειλικρινούς σχέσης».