05Δεκ2017 – Ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεοφύλακτος στον 102 fm της ΕΡΤ3

Λιγότερο κακή, σε σχέση με αυτά που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στη δεύτερη αξιολόγηση, χαρακτήρισε τη συμφωνία για την αποεπένδυση της ΔΕΗ ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεοφύλακτος μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη.

Αναφερόμενος στις τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν υποστήριξε ότι καλώς διαμαρτύρονται, καθώς έτσι δίνεται διαπραγματευτική ισχύς και δύναμη, ενώ πρόσθεσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων, του περιβάλλοντος και της κοινωνίας. «Έχει εξασφαλιστεί η θέση των εργαζομένων για τουλάχιστον 5 έτη και το ίδιο θα αφορά και την τιμή του ρεύματος» σημείωσε.

Για το θέμα των πλειστηριασμών επεσήμανε πως υπάρχει μορατόριουμ, συμφωνία κυρίων, που εφαρμόζουν οι τράπεζες -αν και οι θεσμοί δε δέχονται την επίσημη θεσμοθέτηση του- και υπογράμμισε ότι χρέος της κυβέρνησης είναι, με το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, να εκμεταλλευτεί το χρόνο που της δίνει το μορατόριουμ ώστε να κλείσει τις ρωγμές και τις τρύπες που, πιθανώς, να δημιουργήσουν πρόβλημα στο μέλλον στις λαϊκές κατοικίες. «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα προς το παρόν, αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε» τόνισε.