05Ιολ2017 – Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας στον 102 fm της ΕΡΤ3

«Η δόση θα δοθεί κανονικά» διαβεβαίωσε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας απαντώντας στα περί καθυστέρησης της εκταμίευσης της λόγω μη υλοποίησης ορισμένων προϋποθέσεων.

Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και στην Ασπασία Βούζη εξήγησε ότι έχουν ολοκληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα, καθώς ήταν προϋπόθεση της απόφασης του Eurogroup, επισημαίνοντας, ωστόσο ότι τα όποια τεχνικά ζητήματα υπάρχουν θα ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει λόγος να δημιουργείται κλίμα, που μπορεί να εξυπηρετεί κάποιους πολιτικά, αλλά όχι την ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Για τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περί θεσμικής παρέμβασης, στην υπόθεση Noor 1 ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει εξελίξει το θέμα που πριν δεν εξελισσόταν. «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και περιμένουμε αποτέλεσμα. Δεν κάνουμε καμία θεσμική παρέμβαση» τόνισε και υπογράμμισε ότι θεσμικές παρεμβάσεις γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, με καθυστερήσεις και παραμονή στο συρτάρι μιας σειράς υποθέσεων όπως λίστες φοροδιαφυγής, Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να μη οδηγηθούν στην ποινική δικαιοσύνη.

Ερωτηθείς – με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις του χρόνου παραγραφής των φορολογικών αξιώσεων – για το τι μέλλει γενέσθαι ανέφερε ότι υπάρχει «ειλικρίνεια και επιμονή» από την πλευρά της κυβέρνησης. «Έχουν βεβαιωθεί πάρα πολλά εκατομμύρια» σημείωσε, ενώ, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, αναρωτήθηκε αν θα συμβάλει ώστε αυτά τα χρήματα να εισπραχθούν ή θα συντηρήσει το «παρασιτικό σύστημα» που υπήρχε στην Ελλάδα.

Κληθείς να σχολιάσει την άρνηση της Φώφης Γεννηματά στην πρόταση του πρωθυπουργού για συνεργασία υποστήριξε ότι η ελληνική σοσιαλδημοκρατία «είναι μακράν πίσω από τις διεργασίες που γίνονται στην Ευρώπη». «Αν δεν αλλάξει στρατηγική, θα πρέπει να πουν αν θεωρούν τους εαυτούς τους ότι είναι με τη μεριά της εργασίας, της δημοκρατίας και του σπασίματος της διαπλοκής ή του ακραίου φιλελευθερισμού και της συνέχισης του συστήματος που η ΝΔ προσπαθεί να στηρίξει» πρόσθεσε εκτιμώντας ότι «δε μπορούν να εκφράσουν το μεγάλο προοδευτικό κόσμο της ελληνικής κοινωνίας».

Για τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου ότι χρειάζεται να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πιο μαζικός και δημοκρατικός εξέφρασε τη διαφωνία του λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι από τα πλέον δημοκρατικά όργανα. «Μακάρι να είχαν κι άλλα κόμματα το βάθος της δημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε.