Ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς στον 102 fm της ΕΡΤ3

 

«Όσο βάζουμε το δικό μας οικοπεδάκι πάνω από το δημόσιο συμφέρον θα έχουμε τέτοια προβλήματα» δήλωσε, στον 102 fm της ΕΡΤ3, με αφορμή την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς.
 
Σύμφωνα με τον προερχόμενο από τους Οικολόγους Πράσινους βουλευτή, το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα διαμόρφωσε, για δεκαετίες, μια κατάσταση ανομίας και αυθαιρεσίας, χωρίς ένα γενικό σχέδιο επιβίωσης. Παράλληλα, υποστήριξε ότι τα κόμματα, σε συνεννόηση, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτές τις παθογένειες.
 
Παραδέχθηκε ότι το ενδιαφέρον της παρούσας κυβέρνησης επικεντρώθηκε στον οικονομικό τομέα και δε δόθηκε προτεραιότητα σε ζητήματα όπως τα αυθαίρετα και η εκτός σχεδίου δόμηση.
 
Εξήγησε ότι στις προτάσεις των Οικολόγων είναι η αναστολή της δόμησης σε πολύ τουριστικές περιοχές που δεν έχουν τη δυνατότητα να σηκώσουν άλλο πληθυσμό, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη και η αναστολή της εκτός σχεδίου δόμησης μέχρι οι περιοχές αυτές να οργανωθούν σε επίπεδο υποδομών (δρόμους, βιολογικό καθαρισμό, δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτρισμού)
 
Συνέντευξη στην Ασπασία Βούζη

 

06Αυγ2018 – Πολιτικό Ημερολόγιο – Γιώργος Δημαράς