06Δεκ2017 – Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη στον 102 fm της ΕΡΤ3

Για κυβέρνηση που προκαλεί «βέρτικο» έκανε λόγο η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη με αφορμή την απόσυρση της τροπολογίας του υπουργείου Εργασίας για την αλλαγή στο καθεστώς των απεργιών.

Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη εκτίμησε πως η απόσυρση οφείλεται σε εσωτερικές αντιδράσεις και αντιφάσεις της κυβέρνησης και τόνισε πως η στάση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη, καθώς τάσσεται υπέρ της αλλαγής του πλαισίου που ρυθμίζει την κήρυξη απεργιών. «Περιμένουμε την κυβερνητική πλειοψηφία και μετά τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ψηφίσουν όπως έχουν πει» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στο θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων εξήγησε πως «έως τα τέλη του 2014 υπήρχε πλήρης και οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας», ενώ «τώρα προστατεύονται μόνο τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη» και αναρωτήθηκε: «αν δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση ποιος θεωρεί τον εαυτό του προστατευμένο;».

Ερωτηθείσα αν -στο επικείμενο Συνέδριο της ΝΔ, που θα πραγματοποιηθεί 16 και 17 Δεκεμβρίου- θα υπάρξουν ηχηρές απουσίες επεσήμανε «θα είμαστε όλοι και όλες εκεί», ενώ για την στελεχιακή ανανέωση του κόμματος υποστήριξε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δίνει βήμα σε ανθρώπους που μέχρι πρότινος δεν είχαν τη δυνατότητα».