Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης στον 102 fm της ΕΡΤ3

 

Την επαναστήριξη του Κινήματος Αλλαγής στον Γιάννη Μπουτάρη για το Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και των στελεχών του που είχαν επιτυχημένες θητείες στην τοπική αυτοδιοίκηση επιβεβαίωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3.

Ερωτηθείς αν το ΚΙΝΑΛ θα συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές εξήγησε «οι επιλογές μας είναι συγκεκριμένες» και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «επειδή δεν έχει ισχυρές δικές του δυνάμεις στην αυτοδιοίκηση θα προσπαθήσει να συρθεί πίσω από εμάς».

Επανέλαβε τη θέση του Κινήματος περί εθνικής συνεννόησης για έξοδο της χώρας από την κρίση επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η αυτόνομη πορεία του κόμματός είναι δεδομένη. Όπως ανέφερε, την επόμενη μέρα των εκλογών, θα ξεκινήσει ένας διάλογος και με τις δυο πολιτικές δυνάμεις (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) επί συγκεκριμένου προγραμματικού πλαισίου -και όχι μόνο επί αριθμητικής βάσης- για συμμετοχή σε μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, ώστε «να αναλάβουν τις ευθύνες τους» και «να μην έχει κανείς το δικαίωμα να είναι απ’ έξω και να πετροβολάει».

Για τη διαπραγμάτευση με τη FYROM σημείωσε ότι η συγκυρία είναι ευνοϊκή ώστε να υπάρξει λύση, υπογραμμίζοντας ως αδιαπραγμάτευτους δυο παράγοντες: την εξάλειψη των αλυτρωτισμών και την ενιαία λύση για όλες τις χρήσεις.

Με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από το «μαύρο» στην ΕΡΤ που επέβαλε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, επέμεινε στην αυτόνομη λειτουργία της και στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της τονίζοντας, ωστόσο, ότι είναι αναγκαία η αναδιάρθρωση της.

Συνέντευξη στην Ασπασία Βούζη

11Ιον2018 – Πολιτικό Ημερολόγιο – Μανώλης Χριστοδουλάκης