07Σεπ2017 – Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος στον 102 fm της ΕΡΤ3

Ως «ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί» χαρακτήρισε τη δημιουργία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη. «Οι ευθύνες είναι μεγάλες και υπερβαίνουν οποιεσδήποτε θεμιτές προσωπικές φιλοδοξίες» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ενστάσεις του λέγοντας: «η δική μου θεώρηση είναι ότι πρώτα φτιάχνεις το πρόγραμμα, τον προοδευτικό φορέα, τον συγκροτείς και μετά εκλέγεις αρχηγό» και πρόσθεσε ότι «όσο δεν αποσαφηνίζεται το πλαίσιο, τόσο υπάρχουν φυγόκεντρες δυνάμεις για την επόμενη μέρα».

Αιτιολογώντας την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος -και αφού επεσήμανε ότι έχει συμβάλει από την πρώτη στιγμή στη διαδικασία ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, μαζί με το ΠΑΣΟΚ- εξήγησε ότι δεν τον ενδιαφέρει η υποψηφιότητα σε έναν πολυκομματικό, αλλά σε έναν νέο ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς. «Το συλλογικό είναι πάνω από το ατομικό και για αυτό πρέπει να περάσουμε σε ένα κόμμα πολυτασικό και όχι αρχηγοκεντρικό, παλαιού τύπου» ανέφερε.

Υποστήριξε πως «η κινητοποίηση θα πρέπει να είναι ευρύτατη, να αναπτυχθούν πολιτικές θέσεις το επόμενο διάστημα και να τοποθετηθούν όλοι επί των συγκεκριμένων» εκτιμώντας πως αν υπάρξει λογική άγονων συγκρούσεων ο κόσμος δε θα κινητοποιηθεί.

Ερωτηθείς αν ισχύει το «όσοι περισσότεροι υποψήφιοι, τόσο καλύτερα» απάντησε θετικά, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «η μη ύπαρξη κοινού προγραμματικού πεδίου ουσιαστικά αποτελεί μια από τις αιτίες της ύπαρξης πολλών υποψηφιοτήτων».

Τέλος, με αφορμή την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα, κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει την επίσκεψη και όχι να δημιουργήσει «ένα επικοινωνιακό χάπενινγκ».