08Σεπ2017 – Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Ιωάννης Δελής  στον 102 fm της ΕΡΤ3

«Ο εκάστοτε Γάλλος πρόεδρος επισκέπτεται μια χώρα ως εκπρόσωπος της δικής του αστικής τάξης και αποδεικνύεται από την κουστωδία των επιχειρηματιών από την οποία συνοδεύεται» ανέφερε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννης Δελής μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη με αφορμή την επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα.

Ερωτηθείς αν εκτιμά πως η προσπάθεια του προέδρου Μακρόν για μετεξέλιξη της Ευρώπης στοχεύει στο να ισχυροποιήσει τη θέση της Γαλλίας και να ανακόψει την ηγεμονία της Γερμανίας εξήγησε πως «οι συσχετισμοί στην Ε.Ε. δεν έχουν αλλάξει. Πρόκειται για μια διακρατική καπιταλιστική ένωση χωρών που ανταγωνίζονται μεταξύ τους ενάντια στους λαούς και την εργατική τάξη. Παραμένει η πρωτοκαθεδρία της Γερμανίας. Η Γαλλία έχει μείνει αρκετά πίσω. Ο Μακρόν προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και η επίσκεψη στοχεύει και προς τα εκεί» σημείωσε.

Αναφορικά με τη στάση του ΚΚΕ , που δήλωσε «παρών» στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, υπογράμμισε πως «την καθημερινότητα της εργατικής τάξης τη διαμορφώνουν μια σειρά από νόμους που έχουν μειώσει δραματικά μισθούς, έχουν καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις, τσακίζουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα». «Απέναντι σε αυτά, το να έρχονται ρυθμίσεις που μπαλώνουν, δε θα το κατηγορήσουμε, αλλά πολύ πάει να πούμε ότι θα αποκαταστήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων» πρόσθεσε.