09Αυγ2017 – Η βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ. Μαρία Αντωνίου στον 102 fm της ΕΡΤ3

Οπισθοδρομικές λογικές, λογικές απαξίωσης και κρατισμού των πανεπιστημίων καταλόγισε στην κυβέρνηση η βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Μαρία Αντωνίου μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη.
 
Η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανέφερε ότι η ΝΔ δεν προτείνει την κατάργηση των δημοσίων πανεπιστημίων, αλλά επιμένει στο «να γίνουν ανταγωνιστικά, καλύτερα, να έχουν την ελευθερία να αποφασίζουν, να δημιουργούν, να αναπτύσσονται».
 
«’Όντως, ο νόμος Διαμαντοπούλου ήθελε κάποιες τροποποιήσεις, όμως, το σύνολο αυτού του νόμου, που είχε ψηφιστεί από 255 βουλευτές, δε μπορεί να ακυρώνεται από μια οριακή πλειοψηφία 152 βουλευτών» επεσήμανε.
 
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη διασύνδεση των σπουδών με την παραγωγή. «Μείζον ζήτημα που έχουμε βάλει ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ είναι: δημόσια πανεπιστήμια που θα δίνουν τέτοιους τίτλους σπουδών οι οποίοι θα είναι συνδεδεμένοι με την παραγωγή της χώρας, με δουλειές» σημείωσε.
 
Ερωτηθείσα, τέλος, για τις προθέσεις της ηγεσίας του κόμματος με στόχο την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «ο  Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει άνοιγμα σε όλη την κοινωνία. Δε θέλει η ΝΔ να είναι ένα κλειστό κόμμα, ένα κλειστό κλαμπ». «Η απόφασή του είναι να ανοίξει τις πόρτες και τα παράθυρα της παράταξης. Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που θέλουν να δουν μια χώρα που θα βασίζεται στην αξιοκρατία, στη γνώση, στην αξιοσύνη» πρόσθεσε.