«Ο Στέλιος Παππάς είναι ένα ιστορικό στέλεχος της αριστεράς και ένας εξαίρετος οικονομολόγος. Θα ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες του λειτουργήματός του» ανέφερε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαφιλίππου απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την τοποθέτηση του κ. Παππά στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ.
 
Παράλληλα, μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη για την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ, επεσήμανε πως «η κυβέρνηση έδειξε τόλμη και αποφασιστικότητα  και θα ολοκληρώσει το έργο της για να ξεκαθαρίσει ο Οργανισμός που βαρύνεται με ένα σωρό αμαρτήματα».
 
Ερωτηθείς, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής περί Ορθοδοξίας, για την αντίδραση του Πάνου Καμμένου ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝΕλ είναι ένα κόμμα που έχει τις δικές του αντιλήψεις και απόψεις. «Πιστεύω ότι δε θα δημιουργηθούν προβλήματα και εμπόδια στη συνεργασία μας και στην ολοκλήρωση του κυβερνητικού μας έργου» πρόσθεσε.
 
Για τις συνεχείς επιθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση υποστήριξε πως «η Ν.Δ, επειδή στερείται πολιτικής πρότασης, δημιουργεί θόρυβο και ζητήματα που δεν είναι τόσο σημαντικά όσο θέλει να τα εμφανίσει».
 
Για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «επιθυμεί έναν ισχυρό κεντροαριστερό πόλο ακόμη, προσδοκώντας ότι θα δοθεί η δυνατότητα, μελλοντικά, για συγκυβέρνηση». «Έχουμε ψηφίσει την απλή αναλογική και σίγουρα πρέπει να αναζητήσουμε στρατηγικούς συμμάχους» τόνισε, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται η ανασύσταση του χώρου δεν είναι ο σωστός. «Δεν είναι ένα κίνημα που προέρχεται από τη βάση. Ουσιαστικά πρόκειται για συγκόλληση διαφόρων ομάδων, γκρουπούσκουλων και κομμάτων» ανέφερε εκτιμώντας ότι «δε θα έχει τα αποτελέσματα που προσδοκούν οι ηγεσίες των κομμάτων που συμπράττουν».

10Αυγ2017 – Ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαφιλίππου στον 102 fm της ΕΡΤ3