10Ιολ2017 – Ο επικεφαλής του κόμματος «Ελλάδα- Ο Άλλος Δρόμος», ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς στον 102 fm της ΕΡΤ3

Στην εκτίμηση ότι «θα συνεχιστεί η επιτροπεία και η κηδεμονία» για τη χώρα μας προέβη ο επικεφαλής του κόμματος «Ελλάδα- Ο Άλλος Δρόμος», ευρωβουλευτής
Νότης Μαριάς μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη. Παράλληλα, συνέστησε αποφασιστικότητα και αλλαγή πολιτικής, ώστε «να σηκώσει κεφάλι η παραγωγή».

Σχολιάζοντας τα όσα είπε στη Σύνοδο των G20, στο Αμβούργο, ο ρώσος πρόεδρος, μετά τη συνάντηση του με τον αμερικανό ομόλογο του Ντόναλντ Τραμπ, περί νέου ξεκινήματος στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις ο κ. Μαριάς επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα «μεγάλο παιχνίδι συνεργασιών και ανταγωνισμών» που «καθορίζει τις διεθνείς εξελίξεις». Επιπλέον, εξήγησε ότι «όλο το παιχνίδι παίζεται ανάμεσα στο φθηνό ρωσικό και το φθηνό υγροποιημένο αέριο, που θέλουν να μεταφέρουν οι ΗΠΑ από την Ευρώπη».

Ερωτηθείς για τη ρωσοτουρκική συνεργασία –που επεκτείνεται και στην κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού της Τουρκίας- επέρριψε ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση που δεν εκμεταλλεύτηκε, όταν έπρεπε, την ένταση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις προκειμένου να κάνει  ένα σοβαρό άνοιγμα προς τη Ρωσία. «Όταν δεν αξιοποιείς τις ευκαιρίες, φτάνουμε στο σημείο αντί για πόλεμο, Ρωσία και Τουρκία να συνεργάζονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης –Καναδά (CETA), αναφερόμενος στη διαδικασία της προσωρινής εφαρμογής, που θα ισχύσει από τις 21 Σεπτεμβρίου, έκανε λόγο για «καραμπινάτη παραβίαση του διεθνούς δικαίου». «Θα την εφαρμόσουν κάνοντας ένα θεσμικό πραξικόπημα» πρόσθεσε.