Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στον 102 fm της ΕΡΤ3

 

«Το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει υπαρξιακό πρόβλημα από τον, πυρ και μανία, Τράμπ ο οποίος έχει ξεκινήσει εμπορικό πόλεμο, χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της σύγχρονης ανθρωπότητας, που θα έχει πολύ μεγάλες επιπτώσεις στην οικονομία -και τη δική μας, που είμαστε ακόμη υπό ανάρρωση- σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 με αφορμή τη Σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες.

Σχολιάζοντας τη δημιουργία του νέου δεξιού κόμματος υπό τους Παναγιώτη Μπαλτάκο και Δημήτρη Καμμένο υποστήριξε πως «η ιστορία μιας “σοβαρής” Χρυσής Αυγής που θα είναι ακροδεξιά, αλλά όχι νεοναζί, που δε θα έχει αυτό το αποκρουστικό πρόσωπο, ήταν στο τραπέζι από παλιά» και συμπλήρωσε πως το ευνοϊκό έδαφος για τέτοιες πρωτοβουλίες το έχει καλλιεργήσει η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθετώντας ακραίες και υποκριτικές πολιτικές κυρίως για το Μακεδονικό. «Η αξιωματική αντιπολίτευση δημιούργησε το κλίμα των “προδοτών” και ανέχθηκε εκκλήσεις και καλέσματα από στελέχη της να επιτίθενται σε πολιτευτές, βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Στο ερώτημα αν η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να “ανοίξει” το Μακεδονικό λίγους μήνες πριν από τις εκλογές ήταν λανθασμένη απάντησε ότι «δε μπορούν όλες οι πολιτικές αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον της χώρας να μπαίνουν στο φίλτρο με τα ψηφαλάκια».

Για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη τόνισε ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός ενόψει και των επικείμενων εκλογών το Μάιο του 2019. Όπως εκτίμησε, στο επόμενο ευρωκοινοβούλιο, θα υπάρχει μια πολύ ισχυρή ακροδεξιά την οποία ακολουθεί κατατρομαγμένη η Δεξιά για να μη χάσει ψήφους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ανέφερε ότι αποτελεί η κ. Μέρκελ η οποία ενώ είχε μια σειρά από σωστές θέσεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, τώρα υποχωρεί συνεχώς υιοθετώντας θέσεις της ακροδεξιάς.

Ερωτηθείς αναφορικά με τις αποφάσεις της Ε.Ε. για το προσφυγικό και κατά πόσο θα επηρεάσουν τη χώρα μας επεσήμανε ότι «μιλάμε για 2.000 που πέρασαν από την Ελλάδα παράνομα στη Γερμανία και θα επιστραφούν. Ως αντιστάθμισμα σε αυτό η Γερμανία έχει δεχθεί ότι θα διευκολύνει την επανένωση οικογενειών που μέλη τους βρίσκονται εγκλωβισμένα στη Ελλάδα. Επομένως, το ισοζύγιο είναι μηδενικό». «Στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας το να πάρεις σκληρά μέτρα εναντίων των προσφύγων αποφέρει πολιτικά κέρδη» πρόσθεσε.

 

Συνέντευξη στην Ασπασία Βούζη

 

 

11Ιολ2018 – Πολιτικό Ημερολόγιο – Στέλιος Κούλογλου