11Οκτ2017 – Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, στέλεχος της ΛΑΕ, στον 102 fm της ΕΡΤ3

«Έγινε φανερό πλέον ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία. Η καρέκλα αποδεικνύεται πολύ ισχυρός ενοποιητικός παράγοντας για αυτούς που είναι συνέταιροι στην εξουσία» επεσήμανε το στέλεχος της ΛΑΕ και επικεφαλής της παράταξης Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη.

Αναφερόμενη στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου τόνισε πως «ο διάλογος που έγινε δεν τιμά τη χώρα και το κοινοβούλιο» υποστηρίζοντας πως «δεν ήταν μια συζήτηση αντάξια του περιεχομένου του νομοσχεδίου».

Ερωτηθείσα για τη δράση της ΛΑΕ κατά των πλειστηριασμών επανέλαβε πως στόχος είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας, ενώ για τους συμβολαιογράφους της Θεσσαλονίκης υπογράμμισε πως «έσωσαν την τιμή του συμβολαιογραφικού κόσμου της χώρας» προσθέτοντας, ωστόσο, πως και σε άλλες περιοχές που δε γίνονται πλειστηριασμοί έχουν σωθεί πολλά σπίτια.