Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη στον 102 fm της ΕΡΤ3

 

Για διατάξεις που οδηγούν στην ακυβερνησία και ενισχύουν τη γραφειοκρατία έκανε λόγο η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 με αφορμή τη συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για την τοπική αυτοδιοίκηση .

Αναφορικά με την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών εξήγησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από πολύ παλιά υπέρ αυτής της λογικής, σημειώνοντας, παράλληλα, πως η ΝΔ έχει ως προτεραιότητα –και το παλεύει μέχρι την τελευταία στιγμή- να δώσει στους Έλληνες αποδήμους τη δυνατότητα να ψηφίζουν σε λίστες επικρατείας από τις πρεσβείες και τα προξενεία στις χώρες που διαμένουν.

Χαρακτήρισε «κίνηση πανικού» την τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές λέγοντας ότι «είναι μια παρακινδυνευμένη κίνηση η οποία καταδεικνύει μια εργαλειοποίηση των εκλογών και κακό συντονισμό και προγραμματισμό».

Σχολιάζοντας την παρουσία του Πάνου Καμμένου στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ μίλησε για «το απόλυτο θέατρο παραλόγου», ενώ αναφερόμενη στη συμφωνία των Πρεσπών εξήγησε πως ήδη παράγει αποτελέσματα, καθώς ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο των Σκοπίων, γίνεται μια καμπάνια όπου ο κ. Ζάεφ πανηγυρίζει τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα και άνοιξε το δρόμο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ. «Δρομολογούνται εξελίξεις που θα υπάρχουν απειροελάχιστα περιθώρια να ανατραπούν» πρόσθεσε και έκανε σαφές ότι η ΝΔ δε θα ψηφίσει τη συμφωνία, αν έρθει στη διάρκεια της παρούσας κυβέρνησης και δεν πρόκειται να την κυρώσει η ίδια ως κυβέρνηση.

Για την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην ορκωμοσία Ερντογάν τόνισε ότι  η πρώην υπουργός είχε ενημερώσει τον πρόεδρο του κόμματος και την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, άρα ήταν ενήμερο το υπουργείο Εξωτερικών. Τάχθηκε υπέρ των ανοιχτών διαύλων και αναρωτήθηκε: δε μας ενδιαφέρει μια ακόμη φωνή εγνωσμένου κύρους, πρώην υπουργού εξωτερικών, να λειτουργεί υποβοηθητικά;

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει την ίδρυση του νέου κόμματος από τους Παναγιώτη Μπαλτάκο και Δημήτρη Καμμένο υπογράμμισε ότι το σημαντικό είναι αν αυτές οι κινήσεις βρίσκουν απήχηση στον κόσμο και κατέληξε λέγοντας «όλοι όσοι κινούνται δημοκρατικά ας καταθέσουν τις απόψεις τους. Οι κάλπες είναι κοντά».

 

Συνέντευξη στην Ασπασία Βούζη

 

12Ιολ2018 – Πολιτικό Ημερολόγιο – Σοφία Ζαχαράκη