Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Ρεθύμνης Γιάννης Κεφαλογιάννης στον 102 fm της ΕΡΤ3

 

Στην παραδοχή ότι υπάρχει σκάνδαλο Νοβάρτις και πρέπει να χυθεί άπλετο φως προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Ρεθύμνης Γιάννης Κεφαλογιάννης, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι αυτή τη στιγμή το μόνο αποδεικτικό στη δικογραφία είναι οι καταθέσεις των τριών προστατευόμενων μαρτύρων οι οποίοι «δεν ήταν ούτε αυτήκοοι ούτε αυτόπτες». 
 
Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη ανέφερε πως αν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα και σε τι βαθμό, είναι κάτι που μένει να δούμε, και ζήτησε να φωτιστούν όλες οι πτυχές και όλες οι χρονικές περίοδοι της υπόθεσης συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου Κουρουμπλή.
 
Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε λόγο για μεθόδευση της κυβέρνησης και προσπάθεια να δημιουργήσει ένα νέο δίπολο: οι καθαροί από τη μία πλευρά και οι διεφθαρμένοι από την άλλη.
 
Ερωτηθείς αν η ΝΔ θα ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος του Πάνου Καμμένου για την υπόθεση πώλησης πολεμικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία εξήγησε πως «εφόσον δεν έχει η κυβέρνηση την ευαισθησία να το κάνει, θα προβεί η ΝΔ σε αντίστοιχες ενέργειες».
 
Αναφορικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων επεσήμανε πως αν δεν υπάρξει συνολική διευθέτηση των διαφορών με τη γείτονα χώρα, δεν πρόκειται η ΝΔ να δώσει θετική ψήφο. «Φοβόμαστε ότι ο κ. Κοτζιάς θα αποφασίσει μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία”, σύνθετη ονομασία, και όλα τα υπόλοιπα θα τα παραπέμψει στο μέλλον», «κάτι τέτοιο εμείς θα το καταγγείλουμε και θα το καταψηφίσουμε στη Βουλή» πρόσθεσε.

 

13Φεβ2018 – Πολιτικό Ημερολόγιο – Γιάννης Κεφαλογιάννης