13Ιολ2017 – Ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης στον 102 fm της ΕΡΤ3

«Μια βεβιασμένη κίνηση εξόδου στις αγορές δεν έχει νόημα. Νόημα έχει να είναι πετυχημένη και πραγματική» ανέφερε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη  για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά και τον τερματισμό της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για τη χώρα μας.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Ελλάδα βγαίνει από το φαύλο κύκλο και μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. «Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι η χώρα, επιτέλους, βγαίνει από το στενό κορσέ της επιτήρησης», «αρχίζει να φεύγει από το καθεστώς της μπανανίας» πρόσθεσε υποστηρίζοντας πως «τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία μπαίνει σε μια αναπτυξιακή τροχιά, με σταδιακή αποκλιμάκωση της ανεργίας».

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη, ο κ. Αραχωβίτης, τόνισε ότι «η ΝΔ προσπαθεί, σκοπίμως, να παρουσιάσει την κριτική που ασκείται με παρέμβαση στη δικαιοσύνη».

Αναφορικά με το αίτημα της ΝΔ περί σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τις συνομιλίες Καμμένου- Γιαννουσάκη, που θα συζητηθεί στις 21 Ιουλίου στη Βουλή, αναρωτήθηκε «πού ήταν η παρέμβαση και η διαπλοκή» εξηγώντας πως επρόκειτο για «μια τηλεφωνική επικοινωνία το καλοκαίρι του 2015 που θυμήθηκε τώρα η ΝΔ».
«Ο κ. Καμμένος παρέπεμψε το θέμα στον αρμόδιο υπουργό κι αυτός με τη σειρά του στις αρμόδιες δικαστικές αρχές» τόνισε κάνοντας λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. «Η ΝΔ προσπαθεί να βρει προφάσεις εν αμαρτίαις την ώρα που όλο το δικό της έργο έχει μπει στο μικροσκόπιο» σημείωσε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει Εξεταστική καθώς η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.