Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης στον 102 fm της ΕΡΤ3

 

Το ενδεχόμενο να καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης άφησε ανοιχτό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Ρεθύμνης Γιάννης Κεφαλογιάννης μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3. Ωστόσο, όπως εξήγησε, η ΝΔ δε θα προχωρήσει στην πρόταση μεσούσης της διαδικασίας ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου που είναι προγραμματισμένη για αύριο το  μεσημέρι.

«Ενδεχομένως να προχωρήσουμε και σε κάποιες άλλες κοινοβουλευτικές διαδικασίες για να δούμε αν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί και η σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Παράλληλα, επεσήμανε πως, εφόσον διαπιστωθεί ότι η παρούσα κυβέρνηση δε νομιμοποιείται και δεν έχει κυβερνητική πλειοψηφία, η ξεκάθαρη λύση θα είναι προσφυγή στις εθνικές κάλπες.

Μίλησε για «συμφωνία-σαλάμι» και υπογράμμισε «εμείς ως κόμμα δεν αναγνωρίζουμε την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας, παρά το ότι θα μπουν κάποιοι αστερίσκοι». Μάλιστα, το αιτιολόγησε λέγοντας πως όταν περάσει ο χρόνος και υπάρξει καθημερινή χρήση, θα μείνει σκέτος ο όρος «μακεδονική».

Συνέντευξη στην Ασπασία Βούζη

13Ιον2018 – Πολιτικό Ημερολόγιο – Γιάννης Κεφαλογιάννης