13Σεπ2017 – Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής στον 102 fm της ΕΡΤ3

«Οι εργαζόμενοι δε θα πρέπει να στρατεύονται κάτω από τα συμφέροντα των οποιοδήποτε επιχειρηματικών ομίλων, γιατί οι όμιλοι ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη τους» σχολίασε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής με αφορμή τη συνάντηση των μεταλλωρύχων που εργάζονται στην Eldorado Gold με τον υπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη.
 
«Ανάπτυξη και επένδυση δεν είναι ουδέτερες έννοιες, είναι ποιος τις κάνει και με ποιο σκοπό» επεσήμανε μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για ζήτημα τεχνικών και προϋποθέσεων, αλλά πολιτικής,  «αν είσαι υπέρ της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου από τις επιχειρήσεις ή αν θα το κάνεις εσύ προς όφελος του λαού».
 
Ερωτηθείς σχετικά με την πρόσκληση για συμπόρευση που απηύθυνε στο ΚΚΕ ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο κ. Βαρδαλής εξήγησε «έχουμε ξεκαθαρισμένο το ζήτημα των συνεργασιών εδώ και χρόνια. Παρά τις πιέσεις η θέση μας είναι ξεκάθαρη: όλοι μαζί οι εργαζόμενοι να παλέψουν απέναντι στη δράση του κεφαλαίου, σε κοινωνικό επίπεδο. Η ιστορία έχει δείξει ότι οι πολιτικές συνεργασίες έχουν αποτύχει».