14Ιολ2017 – Ο βουλευτής Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης στον 102 fm της ΕΡΤ3

Ως θετική εξέλιξη και αποτέλεσμα πολυετούς και δύσκολης προσπάθειας χαρακτήρισε τον τερματισμό της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για τη χώρα μας ο βουλευτής Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης. Ωστόσο, μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη, υπογράμμισε ότι αυτό έγινε «χάρη στις μαρτυρικές θυσίες του ελληνικού λαού» και η «οικειοποίηση του αποτελέσματος από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» συνιστά «τουλάχιστον, πολιτικό θράσος».

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τη διακυβέρνηση Καραμανλή λέγοντας ότι τα ελλείμματα ήταν αποτέλεσμα του εκτροχιασμού της δημοσιονομικής κανονικότητας των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Επέμεινε στο αίτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για εκλογές υποστηρίζοντας ότι «σήμερα, μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), μπορεί να περιορίζονται τα ελλείμματα, αλλά έχει περιοριστεί στο μάξιμουμ η οικονομική κίνηση των πολιτών» και «η κυβέρνηση στην κοινωνία είναι μειοψηφία».

Ενόψει της εκλογής επικεφαλής του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, τον Οκτώβρη, ανέφερε ότι απαιτείται  «πρωτίστως, να ξαναμπολιαστούμε με την κοινωνία».