Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης στον 102 fm της ΕΡΤ3

 

Την εκτίμηση ότι, λόγω των επιδόσεων της οικονομίας, η κυβέρνηση είτε θα μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί το θέμα της μείωσης των συντάξεων –και άλλων «δύσκολων» μέτρων- είτε θα  προσανατολιστεί στη θέσπιση αντίμετρων προκειμένου να ισοσκελίσει τις απώλειες έκανε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3.

Για την κινητικότητα γύρω από την επίλυση του Σκοπιανού επανέλαβε τη θέση ότι οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν οποιαδήποτε συμφωνία περιέχει τη λέξη «Μακεδονία».

Ως αντιπρόεδρος της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής για τη Novartis – ενόψει της συζήτησης του πορίσματος στη Βουλή, την Παρασκευή- εξήγησε πως με την επιστροφή της υπόθεσης στη δικαιοσύνη η Επιτροπή άναψε το πράσινο φως για την απόδοση δικαιοσύνης από τα ελληνικά δικαστήρια προκειμένου «όσοι δεν εμπλέκονται σε ποινικά αδικήματα να αποδοθούν λευκοί στην κοινωνία και οι υπόλοιποι να τιμωρηθούν».

Ερωτηθείς, με αφορμή τη συζήτηση για την κατάτμηση της Β’ Περιφέρειας Αθηνών, για την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη που αφορά στο δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού υποστήριξε «κι εμείς είμαστε υπέρ της ψήφου των ομογενών» και πρόσθεσε πως «δεν είχε ευθύνη η κυβέρνηση για την όποια καθυστέρηση», καθώς είναι ένα θέμα που συζητά το πολιτικό σύστημα εδώ και 25 χρόνια.

Χαρακτήρισε τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ «έντιμη», ενώ κληθείς να απαντήσει αν αυτή η συνεργασία ενδέχεται να συνεχιστεί και μετά την ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας σημείωσε ότι «είναι κάτι που θα το δούμε εκείνη τη στιγμή».

Συνέντευξη στην Ασπασία Βούζη

 

14Mαϊ2018 – Πολιτικό Ημερολόγιο – Γιώργος Λαζαρίδης