Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Θεόδωρος Μαργαρίτης στον 102 fm της ΕΡΤ3

 

Μια λύση με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις και με εξάλειψη του αλυτρωτισμού από το Σύνταγμα, θα είναι μια θετική εξέλιξη στην επίλυση του Σκοπιανού σύμφωνα με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Θεόδωρο Μαργαρίτη ο οποίος ωστόσο, μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3, επιφυλάχθηκε για τις τελικές διατυπώσεις της συμφωνίας, σημειώνοντας ότι «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες».

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα με μόνιμα σχήματα διακομματικής συνεννόησης, τάχθηκε υπέρ των ευρύτερων συναινέσεων και στηλίτευσε τη στάση τόσο της κυβέρνησης, που δεν ενημέρωσε εγκαίρως τα πολιτικά κόμματα και δεν προχώρησε την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου, όσο και της ΝΔ λέγοντας πως εγκαταλείπει βήμα-βήμα την εθνική γραμμή και φλερτάρει με τις εθνικιστικές φωνές.

Για τον εκλογικό νόμο τόνισε πως αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με μια λογική «κομματικού παίγνιου» και όχι ουσιαστικά, ενώ ερωτηθείς για την κατάτμηση της Β’ Περιφέρειας Αθηνών τάχθηκε υπέρ «αν έρθει το θέμα αυτοτελώς».

Για τις πολιτικές συνεργασίες, αφού ανέφερε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντιμετωπίζουν το Κίνημα Αλλαγής σαν μπαλαντέρ, εξήγησε πως αυτό που προέχει είναι η αυτόνομη δράση του. Μάλιστα, πρόσθεσε πως το ΚΙΝΑΛ θα κινηθεί ανταγωνιστικά προς τα δυο κόμματα και οι όποιες μετεκλογικές συνεργασίες θα βασιστούν στο πρόγραμμα του Κινήματος.

Συνέντευξη στην Ασπασία Βούζη

 

15Mαϊ2018 – Πολιτικό Ημερολόγιο – Θεόδωρος Μαργαρίτης