15Σεπ2017 – Ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Κώστας Διάκος στον 102 fm της ΕΡΤ3

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τους φυσικούς πόρους ο  συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Κώστας Διάκος μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη.
 
«Θα πρέπει, κάποια στιγμή, χωροταξικά, να διαμορφώνουμε εκείνους τους όρους, ώστε να υπάρχουν κατάλληλες προϋποθέσεις για να μειώνεται η ζημιά» ανέφερε με αφορμή την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό και υπογράμμισε πως αφού τελειώσει το έργο της απορρύπανσης πρέπει να εξεταστούν μέτρα άμεσης επέμβασης σε παρόμοιες καταστάσεις.
 
Εξήρε την ανάγκη ύπαρξης ενός «προληπτικού νομοθετικού σχεδιασμού», που να εμποδίζει συγκεκριμένες ενέργειες όταν ο κίνδυνος είναι υψηλός.
 
Έκανε λόγο για ασυνειδησία των περισσοτέρων πλοιοκτητών υποστηρίζοντας πως επιδεικνύουν τεράστια αδιαφορία σε ό,τι έχει σχέση με το περιβάλλον. «Είναι ένα γενικότερο φαινόμενο, μια πολιτική τακτική και θέλει πολιτική αντιμετώπιση» πρόσθεσε.
 
Αναφερόμενος στην Eldorado Gold και στην επένδυσή της στη Χαλκιδική επεσήμανε ότι «παραβιάζει την εθνική κυριαρχία». «Εμείς οι οικολόγοι είμαστε εντελώς αντίθετοι με οποιαδήποτε μορφή εξόρυξης εκεί» υποστήριξε και αναρωτήθηκε αν απέδιδε περισσότερο αυτό που ήταν η Χαλκιδική ή αυτό που θα είναι όταν φύγει η Ελντοράντο;
 
Για τις διατλαντικές συμφωνίες, όπως η CETA, εξήγησε ότι έχουν βασικό χαρακτηριστικό την εμπορευματοποίηση κοινωνικών, συλλογικών και δημόσιων αγαθών και περιορίζουν την ελευθερία της χρήσης αυτών των αγαθών από τους πολίτες, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι μέσα σε μια δεκαετία, το αργότερο, η σύγκρουση θα είναι μεταξύ ανθρώπου- του τρόπου με τον οποίο διαχειρίζεται την επιχειρηματικότητά του ο άνθρωπος- και φύσης.