Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης στον 102 fm της ΕΡΤ3

 

Την επιφύλαξη της ΝΔ να τοποθετηθεί όταν θα υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, βουλευτής Β΄ Αθηνών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3.

Ωστόσο, πρόσθεσε: «δε θέλω να κάνω τον προφήτη, αλλά με βάση τις δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου -αν τις πάρουμε τοις μετρητοίς- η κυβέρνηση πάει να δεχθεί μια λύση κατακερματισμένη, σαλαμοποιημένη, που δε θα αντιμετωπίζει τόσο τις ανησυχίες της ΝΔ όσο και των Ελλήνων πολιτών». Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μια σειρά επιμέρους παραμέτρων όπως η «μακεδονική εθνότητα» και η «μακεδονική γλώσσα» λέγοντας ότι κανένα  ζήτημα δε μπορεί να αντιμετωπιστεί απομονωμένα, πρέπει να το δει κανείς στην ολότητά του.

Ερωτηθείς αν η ΝΔ θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας όταν η συμφωνία φτάσει στη Βουλή απάντησε «δε νομίζω να υπάρχει λόγος» και υποστήριξε πως αν κάποιος θα έχει πρόβλημα -και με τους ψηφοφόρους του- θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Τσίπρας, ξεκίνησε πιστεύοντας ότι θα διχάσει τη ΝΔ, αλλά τελικά δίχασε το δικό του χώρο» συμπλήρωσε.

Για την κατάτμηση της Β΄ Περιφέρειας της Αθήνας σημείωσε: «η κυβέρνηση μας κουνά το δάχτυλο για κάτι που εμείς προτείναμε και το απέρριψε», ενώ χαρακτήρισε μείζον το ζήτημα της ψήφου των ομογενών. Μάλιστα, αμφισβήτησε την ευαισθησία της κυβέρνησης λέγοντας πως η άρνησή της να ρυθμίσει το συγκεκριμένο ζήτημα διευκολύνει μόνο τους πλούσιους που έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε αντίθεση με τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους συνταξιούχους.

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη ΔΕΗ λέγοντας ότι πάει από το κακό στο χειρότερο με τη μετοχή της να διαγράφει καθοδική πορεία και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ότι απαξιώνει την Επιχείρηση και ενισχύει τους ανταγωνιστές της.

Για την παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ανέφερε πως, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, παραιτείται πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου, καταγγέλλοντας πρακτικές της ίδιας της κυβέρνησης που τον διόρισε και υπογράμμισε την ανάγκη ο κ. Σακελλαρίου να μιλήσει ξεκάθαρα.

Για τη ΝΔ υπογράμμισε πως προχωρά σε ανανέωση με ποιότητα στον κομματικό μηχανισμό της, ενώ ερωτηθείς αν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι η ηγεσία της προσανατολίζεται στην κατάργηση των θέσεων των αντιπροέδρων απάντησε ότι δεν έχει τέτοια πληροφόρηση από τον πρόεδρο του κόμματος.

Χαρακτήρισε «ατυχές επικοινωνιακό τρικ του ΣΥΡΙΖΑ» τα περί απολύσεων στο Δημόσιο από τη ΝΔ λέγοντας ότι για τους μονίμους υπαλλήλους υπάρχει τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που ισχύει στο ακέραιο, ενώ για τους συμβασιούχους παρέπεμψε σε ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα.
Συνέντευξη στην Ασπασία Βούζη

 

17Mαϊ2018 – Πολιτικό Ημερολόγιο – Κωστής Χατζηδάκης