17Οκτ2017 – Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογου στον 102 fm της ΕΡΤ3

«Έχει ξεκινήσει ένας διπλωματικός πόλεμος, ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Άγκυρα, που μπορεί να κλιμακωθεί. Η Ελλάδα-δεδομένου ότι και όλες οι υπόλοιπες χώρες τη Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής είναι σε κρίση-γίνεται ένας πόλος σταθερότητας που πρέπει να εκμεταλλευτούμε» σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογου με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και την επικείμενη συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ.

Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη αναφορικά με τις προθέσεις του ΔΝΤ, μετά και τα «καλά λόγια» της επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, εξήγησε πως η κ. Λαγκάρντ «δε μας αγάπησε ξαφνικά», αλλά «το διεθνές σύστημα δε σηκώνει να αποσταθεροποιηθεί η Ελλάδα, γιατί δε θα υπάρχει καμία άλλη σοβαρή χώρα που να μπορεί να στηριχθεί για να γίνει γεωπολιτικό παιχνίδι στην περιοχή».

Ερωτηθείς για την επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών του ΔΝΤ και της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα, θέμα που έθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξέφρασε την ελπίδα «αν δεν επιστραφούν σε μετρητά», «να χρησιμοποιηθούν τουλάχιστον σαν μια εγγύηση για έξοδο σε αγορές», υπογραμμίζοντας πως «θα είναι πολύ μεγάλο ηθικό σκάνδαλο να μη χρησιμοποιηθούν».
Αναφερόμενος στην απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία απορρίφθηκαν, για δεύτερη φορά, οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, έκανε λόγο για «λυπηρή κατάληξη». «Ελπίζω η επόμενη σύνθεση να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία και αντίληψη του τι συμβαίνει στην πραγματική κοινωνία» επεσήμανε και αναρωτήθηκε: «Τι θέλουμε να δείξουμε στους νέους; Ότι η δικαιοσύνη εκτός από τυφλή είναι και κουφή»;
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Καταλονία παρέπεμψε στο «Game of Thrones» λέγοντας ότι είναι «πολύ διδακτικό παιχνίδι για τους ψύχραιμους παρατηρητές». «Και τα δύο στρατόπεδα έχουν εσωτερικά προβλήματα. Τα πράγματα πάνε άσχημα και για τις δύο πλευρές που το τράβηξαν στα άκρα» σημείωσε.