20Σεπ2017 – Ο ΓΣπύρος Δανέλλης, βουλευτής Ηρακλείου με «Το Ποτάμι» στον 102 fm της ΕΡΤ3

Σπύρος Δανέλλης, βουλευτής Ηρακλείου με «Το Ποτάμι»: Δε μπορεί να ετεροκαθορίζεται η ψήφος των βουλευτών της αντιπολίτευσης από τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας

Την άποψη ότι είναι αντικοινοβουλευτικό να τοποθετείται ένα κόμμα αντιπολίτευσης για ένα νομοσχέδιο ,  ανάλογα με τη στάση του κυβερνητικού σχηματισμού ή ενός εκ των κυβερνητικών εταίρων, εξέφρασε ο βουλευτής Ηρακλείου με «Το Ποτάμι» Σπύρος Δανέλλης, μιλώντας στο Πολιτικό Ημερολόγιο του 102 fm της ΕΡΤ 3.

«Η δική κοινοβουλευτική μας υποχρέωση υπακούει στη λογική: ψηφίζω κάτι με το οποίο συμφωνώ, καταψηφίζω κάτι με το οποίο διαφωνώ» υπογράμμισε ο κ. Δανέλλης αναγνωρίζοντας πάντως το γεγονός ότι η ασυμβατότητα μεταξύ της φιλοσοφίας και αντιλήψεων των δύο κυβερνητικών κομμάτων τα οδήγησε σε διαφορετικές επιλογές, υποχρεώνοντας την αντιπολίτευση να «σώζει την παρτίδα».

Αναφερόμενος ακόμη στις διαδικασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς ο κ. Δανέλλης εκτίμησε ότι: «έχουμε μπει σε μια νέα εποχή και θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε σε μια υπέρβαση, για να βρει αξιόπιστη έκφραση ο μεσαίος χώρος και να επέλθει ισορροπία στο πολιτικό σύστημα».