Οι Εικόνες Μιας Άλλης Ευρώπης – Ο Κων/νος Πίττας στο Kosmos

Ποιος θυμάται την Ευρώπη των συνόρων, του τείχους του Βερολίνου, του «σιδηρού παραπετάσματος»; Έχουν περάσει λιγότερα από 30 χρόνια, αλλά όλα αυτά μοιάζουν αρχαιολογία μπροστά στις εξελίξεις της σημερινής, ενωμένης Ευρώπης.

Ο φωτογράφος Κωνσταντίνος Πίττας διέσχισε εκείνη την Ευρώπη των συνοριακών ελέγχων και των δύο συστημάτων, επί πέντε χρόνια, από το 1985 ως το 1989. Μόνος, παρέα με μία φωτογραφική μηχανή και ένα σαραβαλιασμένο αυτοκίνητο, απεικόνισε την ευρωπαϊκή ήπειρο από άκρη σε άκρη, αποτυπώνοντας μιαν άλλη, ξεχασμένη ήπειρο που έμελλε να τρανταχτεί από τις εξελίξεις. Οι φωτογραφίες εκείνες του Κωνσταντίνου Πίττα έμειναν κλεισμένες για χρόνια μέσα σε κούτες. Σήμερα, βγαίνουν ξανά στο φως για να μας θυμίσουν την πρόσφατη ιστορία μας.

Πρόκειται να εκτεθούν από τις 26 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη υπό τον τίτλο «Εικόνες μιας άλλης Ευρώπης 1985-1989». Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Κωστής Αντωνιάδης.

Με αφορμή την έκθεση αυτή, ο Κωνσταντίνος Πίττας θα βρίσκεται στο στούντιο του Kosmos καλεσμένος του Γιάννη Δημητριάδη, αυτή την Κυριακή 25/9 στις 10 το πρωί, για να μιλήσει για τα ταξίδια του εκείνα, τις εικόνες, τις αναμνήσεις και τους ανθρώπους που συνάντησε.

Συντονίσου στους 93,6 και τους 107,0 και κάνε τον κόσμο δικό σου!

Οι Εικόνες Μιας Άλλης Ευρώπης – Ο Κων/νος Πίττας στο Kosmos