23Δεκ2018 – Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου ‘18

Η εκπομπή του Α ’Προγράμματος «Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο» και ο Πολυδεύκης Παπαδόπουλος την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 10.00-11.00 ταξίδεψε, όπως και το Σάββατο 22/12 αλλά και όλα τα τελευταία χρόνια παραμονές των γιορτών, σε διαφορετικές ηπείρους του πλανήτη και συνδέθηκε με πρωτεύουσες και πόλεις χωρών που παρουσιάζουν αυτή την περίοδο ιδιαίτερο ενδιαφέρον διεθνώς και για την Ελλάδα.

Οι ΗΠΑ και η Ν. Υόρκη, η Κίνα και το Πεκίνο, αλλά και το μικρό νησί Μαγιότ στον Ινδικό Ωκεανό, ανάμεσα στη Μαδαγασκάρη και την Αφρικανική Ήπειρο, που ανήκει στη Γαλλία, ήταν οι προορισμοί της εκπομπής κατά τη διάρκεια της οποίας δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι ελληνικών κοινοτήτων και καθημερινοί άνθρωποι περιέγραψαν την κατάσταση των κοινωνιών τους, την πορεία της ομογένειας καθώς και το εκεί εορταστικό κλίμα.

Το Σάββατο το αντίστοιχο ραδιοφωνικό ταξίδι είχε περιλάβει την Αυστραλία και την Μελβούρνη,  την Κύπρο και τη Λευκωσία, τον Λίβανο και τη Βηρυτό, τη Αργεντινή και το Μπουένος Άιρες, τη Βρετανία και το Λονδίνο και τέλος την Ουγγαρία και τη Βουδαπέστη.

Παρουσίαση-επιμέλεια: Πολυδεύκης Παπαδόπουλος