06Ιαν2018 Η Όπερα στο Τρίτο  Ο «Φάλσταφ», η τελευταία όπερα του Βέρντι, από την Κρατική Όπερα της Βιέννης με Zubin Mehta, ώρα 20:00

Η ‘Οπερα στο Τρίτο 
Ο «Φάλσταφ», η τελευταία όπερα του Βέρντι, από την Κρατική Όπερα της Βιέννης με Zubin Mehta
Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 ώρα 20:00

Η τελευταία όπερα που έγραψε ο Τζουζέπε Βέρντι, ο «Falstaff», μεταδίδεται από την εκπομπή «Η όπερα στο Τρίτο», το Σάββατο 6 Ιανουαρίου στις 8.00 το βράδυ, σε μια ηχογράφηση από παράσταση που δόθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 2015 στην Κρατική Όπερα της Βιέννης.
Ο Φάλσταφ είναι μια όπερα σε τρεις πράξεις σε λιμπρέτο του Αρρίγκο Μπόιτο, βασισμένο σε έργο του Σαίξπηρ.

Ο μεγάλος Ιταλός συνθέτης, στα 80 του χρόνια, έχοντας κάνει την απαραίτητη για τον ίδιο παύση, δημιουργεί τον Φάλσταφ, την τελευταία του όπερα, που είναι και μόλις η δεύτερη κωμωδία σε όλο του το έργο. Ο «Falstaff» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 9 Φεβρουαρίου του 1893 στη Σκάλα του Μιλάνου με πολύ μεγάλη επιτυχία. 
Στην παραγωγή της Κρατικής Όπερας της Βιέννης που μεταδίδεται από το Τρίτο, στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι ο βαρύτονος Ambrogio Maestri, τον ρόλο της Alice Ford είχε η σοπράνο Carmen Giannattasio, και Ford είναι ο βαρύτονος Ludovic Tézier. Η μέτζο Lilly Jørstad είναι η Meg Page και το ρόλο της Κυρίας Quickly έχει η κοντράλτο Marie-Nicole Lemieux. Στον ρόλο της Nannetta η σοπράνο Hila Fahima, του Fenton ο τενόρος Paolo Fanale και Dr. Caius είναι ο τενόρος Thomas Ebenstein. Τους ρόλους του Bardolfo και του Pistola ερμηνεύουν ο κοντρα-τενόρος Herwig Pecoraro, και ο μπάσος Riccardo Fassi.
Τη χορωδία και την ορχήστρα της Κρατικής Όπερας της Βιέννης διευθύνει ο Zubin Mehta.
Παρουσίαση : Αλεξάνδρα Γιαλίνη
Από το αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

06Ιαν2018 Η Όπερα στο Τρίτο Ο «Φάλσταφ», η τελευταία όπερα του Βέρντι, από την Κρατική Όπερα της Βιέννης με Zubin Mehta, ώρα 20:00

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ |