07Σεπ2016 Ένα διήγημα, μια ανάσα… στο Τρίτo «Το Κοράκι» του Έντγκαρ Άλλαν Πόε

Raven_Manet_D2-600x910 

Ένα διήγημα,  μια ανάσα… στο Τρίτo

  «Το Κοράκι» του Έντγκαρ Άλλαν Πόε,

Το Κοράκι ( «The Raven»)  σε μετάφραση Γ.Β. Ιωαννίδη, ένα αφηγηματικό ποίημα του Αμερικανού ποιητή Έντγκαρ Άλλαν Πόε που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 1845, παρουσιάζει στην εκπομπή «Ένα διήγημα, μια ανάσα…» η Ολύνα Ξενοπούλου.

 Έργο γνωστό για τη λυρικότητα, τη χαρακτηριστική γλώσσα και τη μεταφυσική του ατμόσφαιρα. Το ποίημα περιγράφει την επίσκεψη που δέχεται από κάποιο μυστήριο κοράκι που μιλάει, ένας παράφορα ερωτευμένος άνδρας, ο οποίος θρηνεί το χαμό της αγαπημένης του Lenore.  O χαμός της είναι που καλεί το κοράκι. Η απώλειά της είναι που κατατρύχει τον ποιητή-αφηγητή. Καθισμένο σε μια προτομή της Αθηνάς, το κοράκι φαίνεται να υποκινεί περαιτέρω την απελπισία του με τη συνεχή επανάληψη της φράσης Ποτέ πια (Nevermore).

Δραματοποιημένη αφήγηση-Επιμέλεια παραγωγής: Ολύνα Ξενοπούλου

Επιμέλεια ήχου: Γιώργος Σκεύης

Το διήγημα, ιδιαίτερης αξίας και δύναμης λογοτεχνικό είδος, μας παρουσιάζει κάθε Τετάρτη στις 22.00, η νέα εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος  «Ένα διήγημα, μια ανάσα…».

Η Ολύνα Ξενοπούλου επιλέγει, επιμελείται και αφηγείται διηγήματα κάθε ύφους και περιεχομένου, από την ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία.  Η παρουσίαση τους συνοδεύεται από μουσικά έργα που αναδεικνύουν, συμπληρώνουν και συνοδεύουν την εσωτερική τους δράση.

Ημερομηνία μετάδοσης  07.09.16