23Μαΐ2017 «Τρίτη και 3 στο Τρίτο»  – Κιθαριστικό κουαρτέτο      Εύα Φάμπα, Άγγελος Αγκυρανόπουλος, Κώστας Τσερεγκώφ και Θανάσης Γεωργιάδης – Studio Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ώρα έναρξης 15:00

Triti-3-Logos-

Τρίτη, 23 Μαΐου στις 15.00 στο Στούντιο Ε στο πλαίσιο του κύκλου Τρίτη & 3 στο Τρίτο (συναυλίες με κοινό, με απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση).

Κιθαριστικό κουαρτέτο
Εύα Φάμπα, Άγγελος Αγκυρανόπουλος, Κώστας Τσερεγκώφ και Θανάσης Γεωργιάδης.
Αν όχι μία κιθάρα τότε … καλύτερα τέσσερις!

Πρόγραμμα 

J.Pachelbel: Canon  

G.F.Handel: The Arrival of the Queen of Sheba  (από την όπερα  ΣΟΛΟΜΩΝ)

L.Boccherini: Introduction  and  Fandango

Joaquim  Malats: Serenata   Espaňola  (σολίστ  ΘΑΝΑΣΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)

Κυριάκος  Τζωρτζινάκης: 4 Δημοτικές Εικόνες

Της Θάλασσας, Του Κάμπου, Του Βουνού, Του χωριού  (σολίστ  EYA  ΦΑΜΠΑ)

P.I.Tchaikovsky : Arabian Dance  –  Russian Dance &   Waltz  of the flowers  ( από τη σουίτα  Καρυοθραύστης)

Δημήτρη   Φάμπα: Ρομάντζα    (σολίστ  ΚΩΣΤΑΣ   ΤΣΕΡΕΓΚΩΦ)

Δημήτρη  Φάμπα: Ελληνικός χορός Σούστα    (σολίστ  ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΚΥΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ)

Roland  Dyens: Hamsa  Suite  

Τα μέρη:  Premiere Nouvelle – Ballade en Fauré – La Pomposa – Sol  Lassitude – Tunis, Tunisie 

Laurent   Meneret: Μaria Dolores  Τα μέρη:   Calle de las tiendas – Maria Dolores – Almeria

Laurent   Meneret : Malaga

Παρουσίαση: Μιχάλης Μεσσήνης

Ηχοληψία: Μιχάλης Συγλέτος

Για να παρακολουθήσει κάποιος τη συναυλία από κοντά, χρειάζεται κράτηση θέσεων με ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση trito@ert.gr

Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει τη σύγχρονη κλασική σκηνή, συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με τη φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Με αφορμή την πανελλήνια 1η παρουσίαση του έργου Concerto Iberico του F.M TORROBA για 4 κιθάρες με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου της Αθήνας και μαέστρο τον Μιχάλη Οικονόμου (Βυζαντινό Μουσείο 2010), σχηματίζεται ένα κουαρτέτο εξαίρετων σολίστ της κιθάρας και αχνά η ιδέα ενός μόνιμου συνόλου. Όταν πια το 2016 επανασυνδέονται για να παρουσιάσουν το Κονσέρτο Andaluz του J.RODRIGO για 4 κιθάρες , με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου της Αθήνας και μαέστρο τον Γ. Μπαλατσινό (θέατρο ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΥΤΑ, «Ημερίδα αφιερωμένη στον Δημήτρη Φάμπα» Απρίλης 2016) η επιτυχία δεν αφήνει περιθώρια, το κουαρτέτο μετατρέπεται σε ένα μόνιμο σχήμα με τους Εύα Φάμπα, Άγγελο Αγκυρανόπουλο, Κώστα Τσερεγκώφ και Θανάση Γεωργιάδη .
Το Δεκέμβρη του 2016 η 1η σόλο εμφάνιση του κουαρτέτου στο θέατρο ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ στέφτηκε με επιτυχία. H επόμενη δημόσια εμφάνιση του κουαρτέτου είναι στις 23 Μάη στην ΕΡΤ στα πλαίσια του προγράμματος «Τρίτη και 3 στο Τρίτο»

ΕΥΑ ΦΑΜΠΑ
Η Εύα Φάμπα, μια διεθνώς καταξιωμένη σολίστ της κιθάρας με ζηλευτή καριέρα για τουλάχιστον 2 δεκαετίες, έχει δώσει με μεγάλη επιτυχία ρεσιτάλ σε μουσικά φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών σε περισσότερες από 25 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Λατινική Αμερική και Αφρική. Έχει προσκληθεί σε σημαντικά διεθνή κιθαριστικά φεστιβάλ όπως της Αρεκίπα (Περού), Κιθάρα και Γυναίκα (Παραγουάη), “Ramon Noble” (Μεξικό), της Κίνας, της Καλούγκα (Ρωσία), Κιθάρες του Κόσμου (Ελβετία), Six Ways (Ιταλία), Βαλκανικό φεστιβάλ (Βουλγαρία), Guitar Virtuosos (Ρωσία) κ.α. Έχει συμπράξει με πολλές συμφωνικές ορχήστρες (Συμφωνική Δ. Αθηναίων, Συμφωνική της Ρωσίας, Μοσχοβίτικη Ορχήστρα Δωματίου ARCO, Συμφωνική του Πανεπιστημίου του Hidalgo – Μεξικό, Συμφωνική Νέων του Δ. Καλαμαριάς, Σύνολο εγχόρδων της ΚΟΑ, Ορχήστρα εγχόρδων του πανεπιστημίου Masarik – Τσεχία, Ορχήστρα Εγχόρδων της Βομβάης, Ορχήστρα εγχόρδων Δ.Ηρακλείου Κρήτης) παρουσιάζοντας ονομαστά κονσέρτα αλλά και τις παγκόσμιες πρεμιέρες νέων έργων. Σπουδαίοι συνθέτες έχουν γράψει για την Εύα και ανάμεσά τους ο Δημ. Φάμπας, ο Yiu-Kwong Chung (το κονσέρτο FOR EVA), ο Andersen Viana, ο Waltel Branco, o Eduardo Morales Caso, ο G.Mizzi, ο Δ. Νικητός, o N. Xαριζάνος, ο Ν. Αθανασάκης κ.α. H δισκογραφία της περιλαμβάνει 6 ηχογραφήσεις cd σε σημαντικές εταιρείες όπως η NAXOS & η BERBEN ανάμεσα σε άλλες.
Η αγάπη της στην κιθάρα καθώς και η εκτίμηση των κιθαριστών / καθηγητών της κιθάρας στο πρόσωπό της και τις μουσικές της επιλογές, την οδήγησαν στο να δραστηριοποιείται και στο χώρο των εκδόσεων. Συνεργάζεται με εκδοτικούς Οίκους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Φιλ. Νάκας, Μ. Νικολαίδης – Orpheus, Αν. Λιόλιος, MEL BAY, BERBEN, BALKANOTA, Lathkill Music Publishers, Les Productions D’Oz) για την έκδοση έργων για την κιθάρα, επιμελείται της έκδοσης των έργων του πατέρα της Δημ. Φάμπα, και είναι και η ίδια συγγραφέας μουσικών βιβλίων.
Κάνει διαλέξεις και σεμινάρια σε πανεπιστήμια και διεθνή φεστιβάλ, μετέχει στις επιτροπές διεθνών διαγωνισμών κιθάρας και σύνθεσης έργων για κιθάρα. Έχει τιμηθεί με τιμητικές διακρίσεις από διεθνή φεστιβάλ και Δήμους ενώ έχει κερδίσει και πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς κιθάρας.
Είναι διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου με καθηγητή στην κιθάρα τον πατέρα της Δημ. Φάμπα και στα ανώτερα θεωρητικά τον συνθέτη Δημ. Δραγατάκη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα διεύθυνσης Ορχήστρας με τον Θ. Αντωνίου, σεμινάρια με τον Leo Brouwer κλπ.
Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας» και Καλλιτεχνική Διευθύντρια των Διεθνών Ημερών Κιθάρας Λαύκου.
Ιστοσελίδες: www.evafampas.grwww.youtube.com/user/thegjst

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΚΥΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Άγγελος Αγκυρανόπουλος γεννήθηκε στο Κερατσίνι του Πειραιά. Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών όπου και πήρε το Πτυχίο του με τον Δημήτρη Φάμπα και στη συνέχεια το Δίπλωμα της κιθάρας με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο.
Σε ηλικία 15 ετών κερδίζει το πρώτο βραβείο στο Πανελλήνιο διαγωνισμό κιθάρας που διοργανώνει το Πνευματικό κέντρο Πειραιά ‘’Ο ΦΙΛΩΝ’’. Το 1987 στη διάλεξη του Γεράσιμου Μηλιαρέση στην φιλολογική αίθουσα ’’ Παρνασσός ‘’ με θέμα ‘’Η ΚΙΘΑΡΑ’’ με αφορμή τα 60 χρόνια λειτουργίας του Εθνικού Ωδείου Αθηνών εκπροσωπεί την τάξη του Δημήτρη Φάμπα παίζοντας έργα Δ. Φάμπα και σε δημοσιεύματα τους μουσικοί αρθρογράφοι τον χαρακτηρίζουν ως έναν από τους πιο ταλαντούχους νέους κιθαριστές.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διάσημους καθηγητές κιθάρας όπως ο Όσκαρ Γκίλια, ο Ντέιβιντ Ράσελ κ.α. Έχει σπουδάσει Ανώτερα θεωρητικά καθώς επίσης και διεύθυνση μπάντας.
Έχει δώσει ρεσιτάλ κιθάρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μουσείο Μπενάκη. Έχει συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων (Βυζαντινό Μουσείο 2010 ) στην πανελλήνια 1η του έργου Concierto Iberico του F.M TORROBA για τέσσερις κιθάρες υπό την Διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Οικονόμου, και στο κονσέρτο Andaluz του J.RODRIGO για τέσσερις κιθάρες (θέατρο ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΥΤΑ, 2016) με μαέστρο τον Γιώργο Μπαλατσινό . Έχει παίξει επίσης στη φιλολογική αίθουσα ‘’ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ’’, στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, στο θέατρο ‘’ΒΕΑΚΕΙΟ’’, στην ‘’Παλαιά Βουλή των Ελλήνων’’, στο Πολιτιστικό κέντρο ‘’Μελίνα Μερκούρη’’ του Δήμου Κερατσινίου (όπου και δόθηκε ρεσιτάλ στα εγκαίνια του), στην αίθουσα συναυλιών του ΑΤΕΝΕΟΥΜ, στο δημοτικό κινηματοθέατρο REX του Δήμου Δραπετσώνας όπου και τιμήθηκε από την τοπική αρχή, στις Διεθνείς μέρες κιθάρας Λαύκου, στο Ινστιτούτο Κυβέλη, σε σεμινάρια κιθάρας ως καλεσμένος σολίστ, και σε άλλους συναυλιακούς χώρους.
Έχει βραβευτεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ για την καλλιτεχνική του προσφορά σε διάφορα κοινωνικά προγράμματα του οργανισμού, από τον Δήμο Πειραιά, από το Λουρίδειο ίδρυμα με τιμητική διάκριση από τον ιδρυτή του ιδρύματος και Πανεπιστημιακό Καθηγητή Ορέστη Λουριδη.
Έχει συμμετοχή σε CD.Το 1988 στο 1ο φεστιβάλ Νέων Μουσικών που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιώς . Κατά τη διάρκεια των σπουδών του σε συνεργασία με τον καθηγητή του πανεπιστημίου κ. Ε. Φούντα είναι υπεύθυνος δημιουργίας έντεχνης ορχήστρας με την οποία πραγματοποιούν συναυλίες στην Ελλάδα. Έχει διδάξει στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης ως Μουσικός, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και σε Μουσικά Σχολεία και σήμερα είναι καθηγητής κιθάρας στο Ωδείο Ρωμανός ο Μελωδός.
Είναι μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Φίλων της κιθάρας ‘’Δημήτρης Φάμπας’’.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΕΡΕΓΚΩΦ

Γεννήθηκε στο Βύρωνα. Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Δημήτρη Φάμπα. Πήρε το Δίπλωμά του και συνέχισε σπουδές ανώτερων θεωρητικών στο Ορφείο Ωδείο με τον Βαγγέλη Κοκόρη. Με υποτροφία του ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Trinity College of Music (London) με καθηγητή του Roland Gallery και στο London College of Music Τhames Valley University με τον Carlos Bonell όπου και απέκτησε το postgraduate diploma.
Έχει δώσει ρεσιτάλ σε αίθουσες συναυλιών και πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και την Αγγλία (Λυρική Σκηνή, Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου, Θέατρο Αθηναίων, Παρνασσός, Φεστιβάλ Βράχων Βύρωνα, Διεθνείς Μέρες Κιθάρας Λαύκου).
Έχει συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων (Βυζαντινό Μουσείο 2010 ) στην πανελλήνια 1η του έργου Concierto Iberico του F.M TORROBA για τέσσερις κιθάρες υπό την Διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Οικονόμου, και στο κονσέρτο Andaluz του J.RODRIGO για τέσσερις κιθάρες (θέατρο ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΥΤΑ, 2016, Διημερίδα αφιερωμένη στον Δημήτρη Φάμπα) με μαέστρο τον Γιώργο Μπαλατσινό. Το 2007 παρουσίασε στον Παρνασσό την 1η του κονσέρτου για κιθάρα (στη μνήμη Δημ. Φάμπα) του Κώστα ΦΛΕΡΙΑΝΟΥ με την Sinfonieta Αθηνών και μαέστρο τον Γιώργο Αραβίδη.
Συμμετέχει στο cd “Eva Fampas- Capriccio Diabolico” παίζοντας μαζί με την Εύα Φάμπα 3 έργα του Δημ. Φάμπα για 2 κιθάρες.
Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων της Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας»

ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Γεννήθηκε το 1969 στον Κορυδαλλό και ζει στην Ν. Ιωνία. Σπούδασε κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο, απ’ όπου το 2000 πήρε δίπλωμα κιθάρας με καθηγητή τον Ν. Μαυρουδή.
Πήρε επίσης πτυχία αρμονίας και αντίστοιξης.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ως ενεργό μέλος (φεστιβάλ στο Χόρτο Πηλίου, με τον P. Galbreith (1989), στην Πάτρα με τη Λ. Ζώη και τον Ε. Ασημακόπουλο (1992), και στο Ωδείο Φ. Νάκας με τον R. Dyens (1998).
Επίσης, έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις μουσικής για τηλεοπτικά σήριαλ και κινηματογραφικές ταινίες (συμπεριλαμβανομένων «Γλυκόξινο κρασί» και «Πίσω πόρτα»). Τον Ιανουάριο 2013 συμμετείχε σε συναυλία με το κουαρτέτο ARCADEA ερμηνεύοντας το κονσέρτο για κιθάρα και κουαρτέτο εγχόρδων του ΚΩΣΤΑ ΦΛΕΡΙΑΝΟΥ.
Τον Απρίλιο 2016 ερμήνευσε μαζί με τους: Άγγελο Αγκυρανόπουλο, Κώστα Τσερεγκώφ, Εύα Φάμπα και την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων το κονσέρτο του Joaquin Rodrigo “ANDALUZ” για τέσσερις κιθάρες και ορχήστρα.
Εργάζεται ως καθηγητής κλασσικής και ηλεκτρικής κιθάρας, ηλεκτρικού μπάσου και ανώτερων θεωρητικών
Είναι μέλος του Συλλόγου Φίλων της Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας»

Η Μουσική σας περιμένει, στο Τρίτο

23Μαΐ2017 «Τρίτη και 3 στο Τρίτο» – Κιθαριστικό κουαρτέτο Εύα Φάμπα, Άγγελος Αγκυρανόπουλος, Κώστας Τσερεγκώφ και Θανάσης Γεωργιάδης – Studio Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ώρα έναρξης 15:00