11Οκτ2017 Η μουσική για πιάνο του Ούγγρου συνθέτη György Kurtág (β’ μέρος)

«Ένας ιδιαίτερος μουσικός κόσμος»

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, ώρα 18:00 – 19:00

Επιμέλεια-παρουσίαση: Μάρκος Μωυσίδης.

Την μουσική για πιάνο του Ούγγρου συνθέτη György Kurtág – έναν ιδιαίτερο μουσικό κόσμο – μπορούν να απολαύσουν οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:00 – 19:00.

 

Το Τρίτο Πρόγραμμα αρχίζει ραδιοφωνικά αφιερώματα σε σπουδαίους συνθέτες του 20ού και του 21ου αιώνα σε συνδυασμό με μετάδοση έργων τους από νέες ηχογραφήσεις που γίνονται στα Στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με σημαντικούς ερμηνευτές.

Το πρώτο αφιέρωμα της σειράς είναι στη μουσική για πιάνο του Ούγγρου συνθέτη György Kurtág (γεν. 1926), από τις ξεχωριστές προσωπικότητες της σύγχρονης μουσικής, με δύο ωριαίες εκπομπές που θα μεταδοθούν την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 στις 18:00 και στις οποίες συμμετέχουν τέσσερις εξέχοντες μουσικοί, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις πιανιστικές τους σπουδές στην Ακαδημία F. Liszt της Βουδαπέστης  όπου δίδασκε ώς το 1993 ο Kurtág.

Οι πιανίστες Γιώργος Κωνσταντίνου, Beata Pincetic, Χρήστος Σακελλαρίδηςκαι Δημήτρης Μιμίδης, ηχογράφησαν έργα του για σόλο πιάνο και πιάνο – 4 χέρια στο Στούντιο Ε και συζητούν με τον Μάρκο Μωυσίδη, ο οποίος έχει την επιμέλεια και την παρουσίαση αυτής της σειράς εκπομπών.

Οι τέσσερις διακεκριμένοι πιανίστες μιλούν, μεταξύ άλλων, για την εμπειρία τους σ’ ένα από τα σπουδαιότερα μουσικά-εκπαιδευτικά κέντρα της Ευρώπης, καθώς και για την προσωπική τους γνωριμία μ’ έναν από τους σπουδαιότερους σύγχρονους  συνθέτες: τον György Kurtág. Παράλληλα, μας μεταφέρουν με τις αφηγήσεις, αλλά και τις ερμηνείες τους, στο πιανιστικό έργο του συνθέτη και κυρίως στη γνωστή συλλογή κομματιών με γενικό τίτλο«Jatekok» (Παιχνίδια).

 

 

 

 

11Οκτ2017 Η μουσική για πιάνο του Ούγγρου συνθέτη György Kurtág (β’ μέρος)

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ |