12Νοε2017 Ένα διήγημα μια ανάσα στο Τρίτο Ελένη Λαδιά: Το άγιο περιστέρι και ο Κορυδαλλός οδύνης, ώρα 16.30

Ένα διήγημα μια ανάσα στο Τρίτο
Ελένη Λαδιά: Το άγιο περιστέρι και ο Κορυδαλλός οδύνης
Κυριακή, 12 Νοεμβρίου ώρα 16.30

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 4.30 το απόγευμα, στην εκπομπή « Ένα διήγημα μια ανάσα» που μεταδίδεται από το Τρίτο Πρόγραμμα θα παρουσιαστεί η νέα συλλογή διηγημάτων της Ελένης Λαδιά με τίτλο Το άγιο περιστέρι και ο Κορυδαλλός οδύνης. (Εκδόσεις Αρμός)
Η συγκεκριμένη συλλογή διηγημάτων είναι διφυής. Στο πρώτο μέρος με τον τίτλο «Το άγιο περιστέρι» περιλαμβάνονται διηγήματα μυθοπλασίας, ενώ στο δεύτερο «Ο Κορυδαλλός οδύνης» αναφέρονται αληθινά περιστατικά, που συνέβησαν κατά την τετραετή διδασκαλία των εθελοντικών μαθημάτων της Ελένης Λαδιά στους άρρενες κρατούμενους των Φυλακών Κορυδαλλού. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Η Ελένη Λαδιά γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα. Σπούδασε αρχαιολογία και θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα πιο γνωστά λογοτεχνικά της έργα είναι: «Χάλκινος ύπνος», «Αποσπασματική σχέση», «Η θητεία», «Τα άλση της Περσεφόνης», «Η Χάρις», «Οι ποταμίσοι έρωτες», «Τα ψυχομαντεία και ο υποχθόνιος κόσμος των Ελλήνων». Έχει τιμηθεί με το Β΄ Κρατικό βραβείο (1981) για τη συλλογή «Χάλκινος ύπνος» και με το βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για την «Ωρογραφία» (1999) και με το Κρατικό βραβείο Διηγήματος (2007) για τη νουβέλα «Η γυναίκα με το πλοίο στο κεφάλι». Διηγήματά της έχουν μεταφραστεί στα σλοβένικα, τα γαλλικά και τα αγγλικά. Το μυθιστόρημά της «Χι ο Λεοντόμορφος» στα σέρβικα και «Η Χάρις» και «Η γυναίκα με το πλοίο στο κεφάλι» στα ρουμάνικα. Οι «Ομηρικοί ύμνοι» σε μτφ. Δ. Π. Παπαδίτσα – Ε. Λαδιά έχουν μεταφραστεί στα φιλανδικά. Άρθρα και μελετήματά της έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες της χώρας.
Δραματοποιημένη αφήγηση –επιμέλεια: Ολύνα Ξενοπούλου
Επεξεργασία ήχου-τεχνική επιμέλεια: Γιώργος Κωστόπουλος

12Νοε2017 Ένα διήγημα μια ανάσα στο Τρίτο Ελένη Λαδιά: Το άγιο περιστέρι και ο Κορυδαλλός οδύνης, ώρα 16.30

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ |