12Σεπ2017 Μικρές Δεξαμενές Μελάνης     Βασίλης Ρούβαλης  Επιστολές σε Ποιητή (β΄μέρος), ώρα 9:00 μ.μ.

Μικρές Δεξαμενές Μελάνης  

 Βασίλης Ρούβαλης

Επιστολές σε Ποιητή (β΄μέρος)

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:00 μ.μ.

Ανεπίδοτες επιστολές ενός νεότερου ποιητή προς ομοτέχνους του. Ετούτα τα επιστολικά κείμενα απευθύνονται σε 11 αγαπημένους ποιητές με τους οποίους ο υπογράφων, Βασίλης Ρούβαλης συνυφαίνει εκλεκτικές σχέσεις, παρακολουθώντας στοιχεία του βίου και της γραφής τους.

 

Απευθύνεται σ’ αυτούς με σεβασμό, αγάπη και θαυμασμό. Ο τρυφερός λόγος του είναι πεζός και η διάθεσή ποιητική καθώς περνάνε από μπροστά μας στιγμές της καθημερινότητάς τους, εικόνες της γενέθλιας γης τους και η αθανασία των στίχων τους.

Στο δεύτερο μέρος ο Βασίλης Ρούβαλης γράφει προς τους: Τάσο Λειβαδίτη, Κλείτο Κύρου, Γιάννη Ρίτσο, Μίλτο Σαχτούρη, Νίκο Φωκά.

 

Ραδιοφωνικά, όλα τα παραπάνω συμβαίνουν υπό ήχους της σύγχρονης τζαζ μουσικής: Σωκράτης Σινόπουλος, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Δημήτρης Καλαντζής, Λευτέρης Χαβουτσάς, Δημήτρης Σεβδαλής,  Polypala, Βασίλης Τσαμπρόπουλος, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Λάντσιας. … καθώς οι ποιητές θυμούνται στίχους τους!

 

Επιμέλεια, παραγωγή, παρουσίαση: Αφροδίτη Κοσμά

Σχεδιασμός ήχου:  Άγης Γυφτόπουλος

Ηχοληψία, ηχητική επεξεργασία: Γιάννης Γιαλίνης

 

*Βασίλης Ρούβαλης: Επιστολές σε Ποιητή, εκ. ΣΑΙΞΠΗΡΙΚΟΝ, Θεσ/κη 2013

Μικρές Δεξαμενές Μελάνης: Ιστορίες που ταξίδεψαν σε φάκελο αλληλογραφίας …  Λόγια που έγραψαν και αντάλλαξαν άνθρωποι της Ποίησης, της Λογοτεχνίας, της Μουσικής, της Ιστορίας, του Θεάτρου, των Εικαστικών… Εκμυστηρεύσεις σε λευκό χαρτί που στήνουν ραδιοφωνικές γέφυρες επικοινωνίας. Επιστολές υπογεγραμμένες, τοποθετημένες σε ηχητικό φάκελο, με τη σφραγίδα του Τρίτου Προγράμματος  της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

 

12Σεπ2017 Μικρές Δεξαμενές Μελάνης Βασίλης Ρούβαλης Επιστολές σε Ποιητή (β΄μέρος), ώρα 9:00 μ.μ.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ |