13Μαρ2018 «Τρίτη και 3 στο Τρίτο»   Συναυλία μουσικής δωματίου με τους  Παντελή Σταματέλο, βιολί και Γιάννη Μιχαηλίδη, πιάνο  –  ώρα 15:00

21η εκδήλωση του κύκλου «Τρίτη και 3 στο Τρίτο» για την περίοδο 2017-18, στο Στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, παρουσία κοινού (ελεύθερη είσοδος) και με απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση (στοwebradio.ert.gr/trito
την Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 στις 3.00 το μεσημέρι:

Συναυλία μουσικής δωματίου με τους 
Παντελή Σταματέλο, βιολί και Γιάννη Μιχαηλίδη, πιάνο

G. TARTINI Σονάτα για βιολί και κοντίνουο σε σολ ελάσσονα «Didone abbandonata» 
Moderato – Presto – Largo – Allegro 

W.A. MOZART Σονάτα για πιάνο και βιολί Κ. 454 σε σι ύφεση μείζονα 
Largo / Allegro – Andante – Allegretto 

E. ELGAR Σονάτα για βιολί και πιάνο Op. 82, σε μι ελάσσονα
Allegro – Romance. Andante – Allegro, non troppo

Παρουσίαση: Άννα Σακαλή
Ήχος Νίκος Θεοδωρακόπουλος

Για να παρακολουθήσει κάποιος τη συναυλία από κοντά, χρειάζεται κράτηση θέσης με ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει τη σύγχρονη κλασική σκηνή, συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με τη φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ σπούδασε βιολί στο Ωδείο Αθηνών με τον Τάτση Αποστολίδη .Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και Ζωγραφική με τον γλύπτη-ζωγράφο Κώστα Αργύρη. Σπούδασε επίσης με υποτροφία της Βελγικής Κυβέρνησης στο Βασιλικό Ωδείο των Βρυξελλών με την διάσημη βιολονίστα Lola Bobesko. Έλαβε μέρος ως Κορυφαίος στη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΟΚ σε συναυλίες στο Βερολίνο,Στρασβούργο και Βρυξέλλες. Ως πρώτο βιολί του κουαρτέτου εγχόρδων «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» και ως σολίστ έχει λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στα αφιερώματα για τον Beethoven και τον Kurt Weill, σε ρεσιτάλ, ως συνεργάτης της «Καμεράτα» κ.λ.π. Έχει εμφανισθεί σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου καθώς και σε ατομικά ρεσιτάλ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Υπήρξε μέλος του «Ensemble de Solist de Bordeaux» και του συγκροτήματος «Mouvement 12»της Τουλούζης καθώς και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ως Κορυφαίος. Ιδρυτικό μέλος των συγκροτημάτων μπαρόκ μουσικής Sinfonia και «Ars in vivo». Έχει συμπράξει ως σολίστ με την ορχήστρα εγχόρδων της ΕΛΣ, την ορχήστρα εγχόρδων της ΚΟΑ, την ορχήστρα εγχόρδων «Σολιστ της Πάτρας» και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Ήταν το πρώτο βιολί των κουαρτέτων εγχόρδων ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και OPERA QUATTRO. Ηχογραφήσεις συναυλιών του καθώς και live ρεσιτάλ του έχουν μεταδοθεί από το Γ Πρόγραμμα της ΕΡΤ.
Ηχογράφησε με το σύνολο Opera Quattro σε CD τη Μουσική για Έγχορδα του συνθέτη Γ, Χρυσοχέρη.
Τον Δεκέμβριο του 2011 πραγματοποίησε στην Εθνική Λυρική Σκηνή ρεσιτάλ βιολιού συγχρόνως με μία ατομική Έκθεση Ζωγραφικής του.
Τον Μάρτιο του 2013 ερμήνευσε στο Ίδρυμα Θεοχαράκη έργα σύγχρονων Ρώσων συνθετών. Τον Μάρτιο του 2014 συμμετείχε στην πρώτη εκτέλεση του κύκλου τραγουδιών πάνω σε αρχαία Ελληνική ποίηση για μέτζο σοπράνο, κιθάρα και βιολί του Χρήστου Πήττα σε συναυλίες στο Λονδίνο και την Λευκωσία.
Τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει πολλά ρεσιτάλ με έργα για βιολί σόλο των Bach και Telemann καθώς και με έργα για βιολί και πιάνο με το συνεργάτη του πιανίστα Γιάννη Μιχαηλίδη.
Το 2016 εξέδωσε ένα CD με έργα για βιολί σόλο και έργα για βιολί με συνοδεία πιάνου.
Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών και από το 1998 μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει οκτώ ατομικές εκθέσεις Ζωγραφικής. Το 1998 στην Γκαλερί “Χώρος Τέχνης 24”. Το 1999 στην Αίθουσα Τέχνης “Θεόδωρος Στάμος” στη Λευκάδα. Το 2002 στο “Μικρό Βιβλιοπωλείο” των Εκδόσεων Γαβριηλίδη. Το 2003 στην Γκαλερί “Χώρος Τέχνης 24”. Το 2005 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας . Το 2006 και 2007 στην Γκαλερί “William James”. Το Δεκέμβριο του 2011 στο Φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παράλληλα με ένα ρεσιτάλ βιολιού. Τον Οκτώβριο του 2013 στον ‘’Χώρο Τέχνης 24’’. Έχει εικονογραφήσει τη συλλογή διηγημάτων ‘Δέκα μικρές εικονογραφημένες ιστορίες’ καθώς και το τεύχος του Μαίου 2013 του λογοτεχνικού περιοδικού «Νέα ευθύνη». Έχει επίσης λάβει μέρος σε πολλές Ομαδικές Εκθέσεις. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου. Σπούδασε πιάνο αρχικά με την Αριάδνη Μαγραμπή και στην συνέχεια με την Αλίκη Βατικιώτη στο Ωδείον Αθηνών από όπου και αποφοίτησε με τιμητική διάκριση.
Με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο, στο Royal College of Music με τον Hubert Dawkes. Έκανε ειδικές σπουδές στην μουσική δωματίου και την συνοδεία του Lied για τις οποίες είναι πτυχιούχος από την Royal Academy of Music (LRAM).
Έχει αναπτύξει μια πολύπλευρη καλλιτεχνική δραστηριότητα ως σολίστ και ως μέλος σχημάτων μουσικής δωματίου ( Τρίο «Μουσικά Νιάτα Ελλάδος » με τον Δημήτρη Σέμση, βιολί και τον Δημήτρη Γούζιο, τσέλλο , «Trio Arte» με τον Γιάννη Τζουμάνη, βιολί και τον Δημήτρη Γούζιο, τσέλλο, «Arte Ensemble», «Piano Quintetto Encore», και άλλα).
Έχει πολύχρονη συνεργασία με τον βιολιστή Παντελή Σταματέλο και ως ντούο για δύο πιάνα με την πιανίστα ‘Εφη Παπαθωμαΐδη με την οποία έχουν παίξει ως σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και με τη Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων.
Έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.
Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δίδαξε στο Ωδείο Αθηνών από το 1987 μέχρι το 2009.
Είναι καθηγητής στο Ωδείον Ορφείο.

Η Μουσική σας περιμένει. Στο Τρίτο.

13Μαρ2018 «Τρίτη και 3 στο Τρίτο» Συναυλία μουσικής δωματίου με τους Παντελή Σταματέλο, βιολί και Γιάννη Μιχαηλίδη, πιάνο – ώρα 15:00