14Ιαν2019 «Συναυλίες στο Τρίτο»  – «Κουιντέτο «Athens Tango Ensemble» με τη συμμετοχή της ερμηνεύτριας  Κλεονίκης Δεμίρη, ώρα 19:00 – παρουσία κοινού – στούντιο  «Αντώνης Κοντογεωργίου»

3η εκδήλωση του κύκλου «Συναυλίες στο Τρίτο» για την περίοδο 2018-19, στο στούντιο «Αντώνης Κοντογεωργίου»- (Ε) της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, παρουσία κοινού (ελεύθερη είσοδος) και με απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση (στο webradio.ert.gr/trito) τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019,  στις 7:00 το απόγευμα:

Το κουιντέτο «Athens Tango Ensemble» θα ερμηνεύει μουσικά
αριστουργήματα από τη “Χρυσή εποχή’’ του Αργεντίνικου τάνγκο (1935-1955) , συνθέσεις του Astor Piazzolla (Τango Νuevo) καθώς και σημαντικών Ελλήνων δημιουργών του είδους, της εποχής του μεσοπολέμου όπως Σουγιούλ, Γιαννίδη , Αττίκ με την συμμετοχή της ερμηνεύτριας Κλεονίκης Δεμίρη στο δεύτερο μέρος του προγράμματος.
Μια συναυλία σε απευθείας μετάδοση των “Athens Tango Ensemble“ να ερμηνεύουν ορχηστρικά διαμάντια της “Χρυσής εποχής” του Αργεντίνικου Tango , όπως Tango, Valse και Milonga !

Στην ανάγνωση κειμένων η συγγραφέας Marta Silvia Dios Sanz.

Παρουσίαση: Πανταζής Τσάρας
Ήχος: Μιχάλης Συγλέτος – Βασίλης Χανιώτης

Για να παρακολουθήσει κάποιος τη συναυλία από κοντά, χρειάζεται κράτηση θέσης με ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Οι Athens TANGO Ensemble’ πραγματοποίησαν την πρώτη εμφάνισή τους στο κοινό την 21η Οκτώβρη του 2016 και πολύ σύντομα η μουσική τους αγκαλιάστηκε από το Aθηναϊκό κοινό και όχι μόνο. Στη σύντομη ιστορία του το κουιντέτο έχει παρουσιάσει συναυλίες σε διάφορα φεστιβάλ
ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό ,σε χώρους όπως ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το Ίδρυμα Σ. Νιάρχος, το Half Note Jazz Club και πολλούς άλλους. Το κουιντέτο “Athens Tango Ensemble’’ ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Βουγιούκα και αποτελείται από τους σπουδαίους σολίστες : Δήμος Βουγιούκας – μπαντονεόν, ενορχηστρώσεις Κυριάκος Γκουβέντας -βιολί Παναγιώτης Μάρκος-πιάνο Δημήτρης Κουφογιώργος-κιθάρα Κώστας Αρσένης-κοντρα μπάσο.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.

Η Κλεονίκη Δεμίρη/Kleoniki Demiri μετά από την πληθώρα των συναυλιών της στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων και Ξένων συνθετών αλλά και συνεργασίες με σπουδαίους δημιουργούς και ορχήστρες, συνεργάζεται για πρώτη φορά με τους “Athens Tango Ensemble“ ερμηνεύοντας τραγούδια
Ελλήνων δημιουργών.

Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει τη σύγχρονη κλασσική σκηνή, συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με τη φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Η μουσική σάς περιμένει στο Τρίτο!

14Ιαν2019 «Συναυλίες στο Τρίτο» – «Κουιντέτο «Athens Tango Ensemble» με τη συμμετοχή της ερμηνεύτριας Κλεονίκης Δεμίρη, ώρα 19:00 – παρουσία κοινού – στούντιο «Αντώνης Κοντογεωργίου»

ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ |