14Νοε2017 Τρίτη & 3 στο Τρίτο ρεσιτάλ πιάνου του 14χρονου Φίληβου Γκάτζιου

«Τρίτη και 3 στο Τρίτο»

Ρεσιτάλ πιάνου με τον 14χρονο Φίληβο Γκάτζιο

Ένας εξαιρετικός μουσικός, που έχει δείξει από νεαρή ηλικία τις μεγάλες δυνατότητες της καλλιτεχνικής του φύσης, ο  Φίληβος Γκάτζιος φιλοξενείται σε ρεσιτάλ πιάνου στην 6η εκδήλωση του κύκλου  Τρίτη και 3 στο Τρίτο.

Απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση στις 3.00 το μεσημέρι από το  Στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, παρουσία κοινού.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

J.S.BACH: Γαλλική Σουίτα αρ. 3 σε σι ελάσσονα ΒWV 814

J.S.BACH: Πρελούδιο και Φούγκα σε ρε μείζονα από το Καλώς Συγκερασμένο Κλειδοκύμβαλο ( Τεύχος Ι ) 

J. Haydn: Σονάτα σε μι ύφεση μείζονα Ηob XVI 49

F. Chopin: Scherzo αρ. 2 σε σι ύφεση ελάσσονα, έργο 31

F. Liszt: Etude de Concert αρ. 2 σε φα ελάσσονα (‘La Leggierezza’)

S. Rachmaninov: Etude Tableau έργο 33 αρ. 7

Παρουσίαση: Μάρκος Μωυσίδης
Ήχος: Νίκος Θεοδωρακόπουλος

Για να παρακολουθήσει κάποιος τη συναυλία από κοντά, χρειάζεται κράτηση θέσης με ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει τη σύγχρονη κλασική σκηνή, συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με τη φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Ο Φίληβος Γκάτζιος γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα και είναι 14 ετών.

Η επαφή του με το πιάνο ξεκίνησε όταν ήταν 6 ετών έχοντας την τύχη να βρεθεί δίπλα σε μια σπουδαία καθηγήτρια , την αείμνηστη Άλλα Χαλάψη, παίρνοντας υποτροφία από το Ωδείο Athenaeum. Τη χρονιά που χάνει τη δασκάλα του , σε ηλικία 12 ετών βρίσκεται δίπλα του με πολύ αγάπη ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης και από τα 13 του χρόνια καθηγήτρια του είναι πια η Σοφία Γκελασβίλι.  Σε ηλικία 9 ετών του απονέμεται υποτροφία από το Foundation Spivakof της Ρωσίας. Στη συνέχεια παίρνει μέρος σε 4 μουσικούς διαγωνισμούς (εκ των οποίων ο ένας στην Αγία Πετρούπολη) αποσπώντας 4 Grand Prix αντίστοιχα.  Σήμερα ο Φιληβος φοιτά σε επίπεδο Ανωτέρας Σχολής στο πιάνο και παράλληλα στην 3η Γυμνασίου στο σχολείο, προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στη μουσική και τον αθλητισμό, την απαιτούμενη πειθαρχία και την ανεμελιά της ηλικίας του. 

                         Η Μουσική σας περιμένει. Στο Τρίτο.

 

Τρίτη,  21 Νοεμβρίου 15.00 – Στούντιο Ε:   

Συναυλία με τo σύνολο  Duo Arioso

Μαυρογενίδου Σοφία,  Φλάουτο – Χατζησταύρου Αριστείδης, κιθάρα

 

 

 

14Νοε2017 Τρίτη & 3 στο Τρίτο ρεσιτάλ πιάνου του 14χρονου Φίληβου Γκάτζιου

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ |