16Ιαν2018 «Τρίτη και 3 στο Τρίτο» συναυλία με έργα του συνθέτη Χρήστου Αναστασίου,παρουσία κοινού (ελεύθερη είσοδος) σε απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση

 «Τρίτη και 3 στο Τρίτο»

13 η εκδήλωση του κύκλου για την περίοδο 2017 – 18  με παρουσία κοινού (ελεύθερη είσοδος) σε απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση   

την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου στις 3.00 το μεσημέρι από το  Στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας συναυλία με έργα του συνθέτη Χρήστου Αναστασίου

Πρόγραμμα:

’’Stochasmos’’ για φλάουτο – (1992)
’’Makron’’ για Φλάουτο – ( 2012 -εκδόσεις Musica Ferrum και Babel Scores), ‘’Monologue’’ για κλαρινέτο  1996-εκδόσεις Musica Ferrum και Babel Scores σε πρώτη εκτέλεση
‘’Intermezzo’’ για πιάνο  Γραμμένο το 2001, (εκδόσεις Musica Ferrum και Babel Scores)
‘’Nomion’’ για βιολί και πιάνο – (2016)
Οι μουσικοί που θα παρουσιάσουν τα έργα είναι οι: 
Βαγγέλης Σταθουλόπουλος , φλάουτο
Παναγιώτης Σιωράς, κλαρινέτο
Κωστής Καριτζής, βιολί
Αγγέλικα Παπανικολάου , πιάνο

 Ήχος: Νίκος Θεοδωρακόπουλος

Για να παρακολουθήσει κάποιος τη συναυλία από κοντά, χρειάζεται κράτηση θέσης με ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]
Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει τη σύγχρονη κλασική σκηνή, συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με τη φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

ΧΡΗΣΤΟΣ Σπ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Γεννήθηκε στην Aθήνα. Σπούδασε Aνώτερα Θεωρητικά, μελέτησε κινησιολογία και Δ/νση Oρχήστρας με τον Λευτέρη Xαλκιαδάκη, επίσης κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο, πιάνο και ασχολήθηκε συστηματικά με τη μελέτη της Modern Jazz (σύνθεση και ενορχήστρωση). 
Συνέχισε τις σπουδές του στη Σύνθεση και στη Δ/νση Oρχήστρας με τον Θόδωρο Aντωνίου. Tαυτόχρονα συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια Σύγχρονης Mουσικής στην Eλλάδα και στο εξωτερικό.
Παρακολούθησε τον κύκλο σεμιναρίων Mουσικής Πληροφορικής στο Kέντρο Σύγχρονης Mουσικής Έρευνας (K.ΣY.M.E.), σε συνεργασία με το Κέντρο Μουσικής έρευνας του Πανεπιστημίου Columbia με θέμα «Μουσική μέσω προγραμματισμού» (1992-93). 
Oλοκλήρωσε τις σπουδές του στη Σύνθεση, Aνάλυση, Διεύθυνση Oρχήστρας και ηλεκτροακουστική μουσική, στο Πανεπιστήμιο του Bελιγραδίου με τους Srdjan Hofman, Zoran Eric΄ και Raiko Maksimovic΄ απ’ όπου και αποφοίτησε με Master of Arts (MA1997).
Έχει διευθύνει διάφορα μουσικά σύνολα σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και επίσης σε ηχογραφήσεις σε διάφορα studio.
Έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις για το έργο του. 
Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης ALEA III, διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης OLYMPIA του A’ Προγράμματος της Eλληνικής Pαδιοφωνίας, 3ο Φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής του Bελιγραδίου, διεθνής Διαγωνισμός Σύγχρονης Μουσικής Taukay στην Ιταλία, διεθνές φεστιβάλ Ηλεκτροακουστικής μουσικής στην Osaka της Ιαπωνίας και άλλα πολλά.
Ως συνθέτης ασχολήθηκε με όλα τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα και το συνθετικό του έργο περιλαμβάνει πάνω από 100 έργα όπως, κουαρτέτα εγχόρδων, κοντσέρτα για διάφορα όργανα και ορχήστρα, έργα ορχήστρας δωματίου και συμφωνικής μουσικής, έργα για φωνή και σόλο όργανα, χορωδιακή μουσική, μουσική για θέατρο και τηλεόραση και έργα ηλεκτρονικής μουσικής.
Έργα του έχουν εκτελεστεί από σημαντικά σύνολα και σολίστ της διεθνούς μουσικής σκηνής στην Eλλάδα και σε άλλες χώρες της Eυρώπης και των ΗΠΑ, σε φεστιβάλ, κοντσέρτα και συναυλίες οργανικής και χορωδιακής μουσικής. Πολλά από αυτά είναι αναθέσεις και παραγγελίες μουσικών οργανισμών και άλλων φορέων της Eλλάδος και του εξωτερικού (Ένωση Eλλήνων Mουσουργών, Ένωση Γιουγκοσλάβων και Bούλγαρων Συνθετών, Mέγαρο Mουσικής Aθηνών, διαφόρων ορχηστρών, ALEA III, Taukay Edizioni Musicali κ.α.
Το 2016 κυκλοφόρησαν δύο CD με έργα σύγχρονης μουσικής, το Aleph και το Beth από την Sarton Records, Warsaw Poland, στα οποία συμμετέχει με δύο του έργα, “Stochasmos” και “Makron” για σόλο φλάουτο.
Το 2017 ηχογραφήθηκαν στην Πολωνία δύο ακόμα CD με έργα σύγχρονης μουσικής, το Gimel και Daleth με τα έργα του, Satsang (2017) για φλάουτο και άλτο φλάουτο και Echomorphes (2017) για φλάουτο και βιμπράφωνο στην εταιρία DUX (Naxos) και θα κυκλοφορήσουν αρχές του 2018.
Επίσης σε μια σειρά CD’s για κουαρτέτα εγχόρδων που θα κυκλοφορήσει το 2018 επίσης από την εταιρία DUX (Naxos), Warsaw Poland, ηχογραφήθηκε το 2ο κουαρτέτο του για έγχορδα γραμμένο το 2009.
Έχει δώσει επανειλημμένα διαλέξεις και έχει διδάξει σε σεμινάρια σύνθεσης για τη Σύγχρονη Μουσική, όπου έχει παρουσιάσει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.
Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής σε Ωδεία στην Aθήνα και την περιφέρεια και δίδαξε Ανώτερα Θεωρητικά & Σύνθεση (Δωρικό Ωδείο, Ωδείο Nέας Tέχνης, Δημοτικό Ωδείο Iωαννίνων, Πρότυπο Ωδείο Aνατολικής Aττικής, Συμφωνικό Ωδείο, Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου, Κλασσικό Ωδείο, Ωδείο Athenaeum, κ.ά). 
Διδάσκει Σύνθεση στο Ωδείο Athenaeum και στο Κλασσικό Ωδείο.
Aπό το 1994 είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Eλλήνων Mουσουργών.
Έργα του εκδίδονται από τον μουσικό οίκο Musica – Ferrum και BabelScores, στην Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΘΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1977 όπου πήρε τα πρώτα μαθήματα φλάουτου, πιάνου και θεωρητικών στη Φιλαρμονική Ένωση ‘Ι. Καποδίστριας’ και στο Ωδείο Κέρκυρας με δασκάλους τους Α. Στάνισελ, Γ. Περούλη και Ι. Βαρότση. 
Το 1992 ξεκίνησε μαθήματα φλάουτου με τον Θ.Γεωργίου, το 1997 πήρε δίπλωμα φλάουτου από το ωδείο ‘Φ .Νάκας’ με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Ά Βραβείο (τάξη Θ. Γεωργίου) και συνέχισε τα μαθήματα φλάουτου με τον Π .Δράκο και ακολούθως με τον R.Davis. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φλάουτου με τους P.Edmund-Davies, L.Ruoho, S.Milan, S.Newbold, Ph.Pierlot και P-L.Graf.
Έχει διατελέσει Κορυφαίος Α΄ στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Από το 2000 ανήκει στο δυναμικό της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (KOA) και από το 2004 αποτελεί μόνιμο μέλος της κατέχοντας τη θέση του Κορυφαίου Β΄.
Ως μέλος του κουιντέτου ξύλινων πνευστών της ΚΟΑ έχει επιδείξει πλούσια εκπαιδευτική δράση στην Αττική και σε πολλά μέρη της Ελλάδας. 
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την ‘Καμεράτα’ Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την ‘Camerata Stuttgart’ ενώ έχει λάβει μέρος και σε συναυλίες μουσικής δωματίου. 
Τον Σεπτέμβριο του 2002 κέρδισε το Β΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Ξύλινων Πνευστών της εταιρείας ‘Τέχνη’.  Από την Άνοιξη του 2009 αποτελεί ιδρυτικό μέλος του κουιντέτου ξύλινων πνευστών ‘Αίολος’ με εμφανίσεις στις περισσότερες αίθουσες συναυλιών της Αθήνας με παρουσιάσεις πολλών έργων ελλήνων συνθετών.
Είναι πτυχιούχος χημικός του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΩΡΑΣ                                                                                                                                       Γεννήθηκα, μεγάλωσα, μεγάλωσα κι άλλο και κάποια στιγμή, από εκεί που έπαιζα πιάνο, εκκλησιαστικό όργανο και βιολοντσέλο βρέθηκα με ένα κλαρινέτο στο χέρι και ένιωσα λίγο διαφορετικά. Αρκετά ώστε να το κρατάω μέχρι σήμερα περήφανα στα χέρια μου. *Με αυτό γνώρισα τον δάσκαλό μου τον Στάθη, τον Ronald, τον Armand, τον Stanley, τον Claude, τον Romaine και άλλους πολλούς δασκάλους και φίλους. Έπαιξα μουσική για χάρη του Άκη, του Γιώργου, της Σμαρούς, του Βασίλη, της Γεωργίας και πολλών άλλων φίλων συνθετών. Έμαθα να κάνω με το κλαρινέτο μου τη θάλασσα, τα
πουλιά, το τρένο, το καράβι και να ανοίγω τους φελλούς απ’τα μπουκάλια. Να παίζω την αγάπη και τον πόλεμο, το θυμό και την ελπίδα. Μα πάνω απ’όλα έμαθα πολλά, μα ελπίζω όχι τα πάντα, για το όργανο που με μάγεψε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΙΤΖΗΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Ξεκίνησε τις κλασικές του σπουδές στο βιολί σε ηλικία 9 χρόνων στο Ωδείο “Φίλιππος Νάκας” με καθηγήτρια τη Δήμητρα Αγγελοπούλου. Το 2000 απέκτησε δίπλωμα βιολιού με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Β’ βραβείο. 
Το 2005 έγινε δεκτός στην σχολή C.M.D.L στο Μelun της Γαλλίας, παρακολουθώντας το 1ο έτος σπουδών Jazz αυτοσχεδιασμού με καθηγητή τον Didier Lockwood. Παράλληλα συμμετείχε σε συναυλίες στο Παρίσι, στη Λυόν και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας με διάφορα σύνολα Jazz αυτοσχεδιασμού.
Έχει συνεργαστεί ως έκτακτο μέλος με τις ορχήστρες, Α.Σ.Ο.Ν. ως κορυφαίος Ά, την συμφωνική ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. την συμφωνική ορχήστρα της Ε.Λ.Σ. και τη συμφωνική ορχήστρα του Δ. Αθηναίων, καθώς και με πολλά σύνολα μουσικής δωματίου με κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο.
Το 2008 συμμετείχε στην Ελληνοτουρκική ορχήστρα ως ‘Α κορυφαίος στα ΄Β βιολιά υπό την διεύθυνση του Vladimir Ashkenazy και του Τάσου Συμεωνίδη, σε συναυλίες στην Άγκυρα, στην Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα (Ηρώδειο) και στην Πάτρα. 
Από το 2002, διδάσκει βιολί σε διάφορα Ωδεία στην Αθήνα.

ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
H Αγγέλικα Παπανικολάου γεννήθηκε στο Ανόβερο της Γερμανίας και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Αποφοίτησε από το «Ηπειρωτικό Ωδείο» Ιωαννίνων με πτυχίο πιάνου άριστα παμψηφεί και από το «Ορφείο» Ωδείο Αθηνών με δίπλωμα άριστα παμψηφεί, χρυσό μετάλλιο και Α΄ Βραβείο. 
Σπούδασε πιάνο, θεωρητικά, συστηήματα βασικής μουσικής εκπαίδευσης και προπαιδείας, βιόλα, μουσική δωματίου, συνοδεία Lied, καθώς και διεύθυνση συνόλων, στη Ηοchschule für Musik und Theater Hannover. Συνέχισε τις σπουδές της στην Μουσική Ακαδημία της Καρλσρούης, στις τάξεις των Günter Reinhold, Michael Uhde, Peter – Michael Riehm και Ulrich Michels αποφοιτώντας με άριστα παμψηφεί. 

Από το μεταπτυχιακό σολιστικό τμήμα αποφοίτησε με δίπλωμα, άριστα παμψηφεί και διάκριση. Παρακολούθησε μαθήματα και έλαβε μέρος σε διεθνή σεμινάρια και Master Classes για πιάνο solo, μουσική δωματίου και ειδικά σεμινάρια τεχνικής και παιδαγωγικών στην Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία και Ελλάδα, με τους Victor Merzanov, Miguel Proenca, Joackin Soriano, Diether de la Motte, Yara Taal, Peter Feuchtwanger, Lew Vlasenko, Roberto Szidon, Valery Sagaidazny και άλλους. 
Έχει βραβευτεί με το Chopin Medallie στο φεστιβάλ Chopin του Düsseldorf. Στο 3ο Διεθνές Seminar πιάνου στo Wrozlaw συμμετείχε στην εκτέλεση έργων που μετέδωσε η πολωνική ραδιοφωνία.  Πλήθος συναυλιών, πλαισιώνουν το ενεργητικό της, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αρκετές από τις οποίες έχουν μεταδοθεί και από την ελληνική ραδιοφωνία. Ερμηνεύει κυρίως σύγχρονη μουσική. Έχει λάβει μέρος στην ηχογράφηση του συλλεκτικού CD «Σολίστες του αύριο» με έργα του αργεντινού συνθέτη, Alberto Ginastera.  Eίναι μέλος της γερμανικής Ε.Ρ.Τ.Α, και της Ομοσπονδίας μουσουργών του Baden Württemberg (T.K.V), με ενεργό συμμετοχή και εμφανίσεις. Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με την Kammerorchester Munster, Hochschulorchester Hannover, Kleines Symphonieorchester Harz, Theaterorchester Braunscheweig, Goslar Orchester. Έχει συνεργαστεί με διεθνούς φήμης συνθέτες όπως Arvo Pärt, Tierry Huillet και Mauricio Kagel. Διακρίθηκε αρκετές φορές για τις διδακτικές της ικανότητες (Badishes Konservatorium, Assistentin του καθηγητή πιάνου Günter Reinhold στην Ακαδημία της Καρλσρούης, καθώς επίσης και σε ειδικά σεμινάρια τεχνοτροπίας πιανιστικού ρεπερτορίου σε έργα σύγχρονης μουσικής). Διδάσκει πιάνο, μουσικoαισθητική ρυθμολογία, κινησιογραφία και μουσικοπαιδαγωγικά, τεχνοτροπίες σύγχρονου ρεπερτορίου για πιάνο και μουσικά σύνολα. 
Γράφει κείμενα για θέατρο και παιδικό μουσικό θέατρο. Παράλληλα με την διδασκαλική της δραστηριότητα, δημιουργεί και εφαρμόζει ιδιαίτερες και πρωτότυπες μεθόδους για τη διδασκαλία στη μουσική προπαιδεία και τη μουσική δωματίου. Το βιβλίο της με τίτλο «Το παραμύθι της οδού Πενταγράμμου», εκδόσεις “Panas Music”, αποτελεί μέρος αυτών των μεθόδων.  Αρθρογραφεί επίσης σε ελληνικά και ξένα μουσικά περιοδικά και εφημερίδες όπως Πολύτονο, Con Brio, Neue Musikzeitung. 
‘Ίδρυσε και καθιέρωσε στην Ελλάδα το «Μουσικό ΝηπιαγωΔείο» (ομαδικά μαθήματα πιάνου, ρυθμολογίας, μουσικοκινητικής, για παιδιά ηλικίας 3,5 έως 10 ετών). 
Είναι υποψήφια διδάκτωρ στον τομέα Μουσικής και θεάτρου στη Ludwig – Maximilians – Universität του Μονάχου. Είναι επίσης κάτοχος του διπλώματος της γερμανικής φιλολογίας.  Είναι ιδρυτικό μέλος του TerraEnsembleTrio , του Duo – ErgOn – a – TastOn και του Duo-FrArte. Ιδιαίτερη θέση τόσο στο παιδαγωγικό – εκπαιδευτικό της έργο όσο και στο καλλιτεχνικό κατέχουν οι συνεργασίες της με συνθέτες απ’ όλο τον κόσμο και οι παρουσιάσεις έργων τους στην Ελλάδα. Το ίδιο σημαντικές είναι και οι παρουσιάσεις έργων σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. 

Επόμενη συναυλία κύκλου «Τρίτη και 3 στο Τρίτο»                                         

στις 23 Ιανουαρίου 2018,ώρα 15.00 στο Στούντιο Ε,

συναυλία με 4 χέρια σε 1 πιάνο:  Μπεάτα Πίντσετιτς  – Χρήστος Σακελλαρίδης

16Ιαν2018 «Τρίτη και 3 στο Τρίτο» συναυλία με έργα του συνθέτη Χρήστου Αναστασίου,παρουσία κοινού (ελεύθερη είσοδος) σε απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ |