16Ιον2017 «ΧορωδιοΓραφίες»   Νίκος Γαργαλιώνης – περιοδικό «Φωνόγραφος»,   ώρα 21.00

  

 

«ΧορωδιοΓραφίες»

 Νίκος Γαργαλιώνης – περιοδικό «Φωνόγραφος»

 Παρασκευή, 16 Ιουνίου, ώρα 21.00 

 Μια παραγωγή της ΕΡΤ Βόλου για το Τρίτο Προγράμμα

Την Παρασκευή, 16 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στις ΧορωδιοΓραφίες, τη ραδιοφωνική παραγωγή της ΕΡΤ Βόλου για το Τρίτο Πρόγραμμα, που επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Διαμαντόπουλος,  οι ακροατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τηλεφωνική συνέντευξη με τον Νίκο Γαργαλιώνη, μέλος της συντακτικής ομάδας του ιστορικού περιοδικού τέχνης «Φωνόγραφος», που επί χρόνια εξέδιδε η Χορωδία Τρίπολης.

Ακόμη συζήτηση με τον μαέστρο Αντώνη Κοντογεωργίου για την πλούσια βιβλιογραφία του, ενώ μεταδίδονται  χορωδιακά έργα με την Xορωδία της ΕΡΤ σε ηχογραφήσεις που διευθύνει ο ίδιος.

Η Χορωδία Δωματίου Cantemus από την Τιμισοάρα της Ρουμανίας υπό τη διεύθυνση του Cezar-Μihail Verlan, τραγουδά την σύνθεση Hora Stacato του Grigoras Dinicu, σε εναρμόνιση του  Νικολάε Γκίσκα.

Επίσης ακούγονται δύο χορωδιακά αποσπάσματα, για ανδρική χορωδία από την όπερα Rigoletto (παγκόσμια πρεμιέρα στις 11 Μαρτίου 1851)  του  Giuseppe Verdi και το Ave Maria του Giulio Caccini (1551-1618) με τη χορωδία Δωματίου της Όπερας της Kωνσταντινούπολης υπό τη διεύθυνση του Kevork Tavityan.

Παραγωγή Επιμέλεια  Παρουσίαση: Γιώργος Διαμαντόπουλος

Ηχογράφηση: Μάνος Σωτηρόπουλος

 

Η εκπομπή μεταδίδεται την  πρώτη και τρίτη  Παρασκευή  κάθε μήνα, από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ, στους 90.9 και 95,6 για την Αττική ,στους 96,8 για την κεντρική Ελλάδα και στις κατά τόπους συχνότητες της χώρας στα FM, αλλά και διαδικτυακά: http://webradio.ert.gr/trito/

Για επικοινωνία με την εκπομπή, μπορείτε να αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]  ή μέσω της σελίδας στο  facebook  Χορωδιογραφίες (με ελληνικούς χαρακτήρες).

16Ιον2017 «ΧορωδιοΓραφίες» Νίκος Γαργαλιώνης – περιοδικό «Φωνόγραφος», ώρα 21.00