17Απρ2018 Τρίτη και 3 στο Τρίτο Ρεσιτάλ φλάουτου της Θεοδώρας Ιορδανίδου Στούντιο Ε  ώρα 15:00 παρουσία κοινού

17 Απρiλίου 2018 Τρίτη και 3 στο Τρίτο 

26η συναυλία του κύκλου «Τρίτη και 3 στο Τρίτο» για την περίοδο 2017-18, στο Στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, παρουσία κοινού (ελεύθερη είσοδος) και με απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση την Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 στις 3.00 το μεσημέρι:

ρεσιτάλ φλάουτου της Θεοδώρας Ιορδανίδου.

Πρόγραμμα

G. Ph. Telemann:
Φαντασία σε σολ μείζονα αρ. 11
Φαντασία σε ρε ελασσόνα αρ. 6

C. Debussy: Syrinx

S. Karg- Elert: Appassionata Sonata σε φα δίεση ελάσσονα

L. Berio: Sequenza I

Μ. Κανάς: Τέσσερις Στροφές
ο ηθοποιός Πέτρος Γεωργοπάλης απαγγέλει από τον «Ήλιο τον Πρώτο» του Οδυσσέα Ελύτη.

B. Ferneyhough: Cassandra’s Dream Song

J. Andersen: Σπουδή έργο 15 αρ.3

Ήχος: Μιχάλης Συγλέτος

Για να παρακολουθήσει κάποιος τη συναυλία από κοντά, χρειάζεται κράτηση θέσης με ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Γεννημένη στην Έδεσσα το 1988, η Θεοδώρα Ιορδανίδου είναι μία από τις πλέον δραστήριες και διακεκριμένες Ελληνίδες φλαουτίστες της νέας γενιάς. Αριστούχος απόφοιτη του Ωδείου Δήμου Έδεσσας και του Conservatoire de Musique la Ville de Luxembourg συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστημίου Μουσικής της Νυρεμβέργης (Hochschule für Musik Nürnberg) από όπου απέκτησε Diplom στις σπουδές μουσικού ορχήστρας το 2013 και Master of Music το 2015.

Από το 2014 συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή και από το 2016 είναι Α’ Kορυφαία φλαουτίστα της Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών. Ως σολίστ, μέλος συνόλων μουσικής δωματίου και μουσικός ορχήστρας, πραγματοποιεί τακτικά συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Νυρεμβέργη, Μόναχο, Schloss Rheinsberg, Αμβέρσα, Λουξεμβούργο, Κοπεγχάγη, Άμστερνταμ, Κωνσταντινούπολη, Ζυρίχη).

Ως έκτακτο μέλος έχει συμμετέχει σε συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και Αθηνών, της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ και σε παραγωγές της Κρατικής Όπερας της Νυρεμβέργης. Για την καλλιτεχνική περίοδο 2013-2014 αποτέλεσε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Νυρεμβέργης, ενώ κατά τα πρώτα φοιτητικά της χρόνια συμμετείχε στην Ορχήστρα Νέων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Κάρολου Τρικολίδη

Ως σολίστ συνέπραξε με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Bad Reichenhall στο Κοντσέρτο για φλάουτο του Jacques Ibert, με το Ensemble Resonanz στις «Ημέρες σύγχρονης μουσικής 2014» της Νυρεμβέργης παρουσιάζοντας σε πρώτη εκτέλεση το έργο Lieder ohne Worter του Μarko Zdralek για σόλο μπάσο φλάουτο και ορχήστρα, με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ως φιναλίστ του Διαγωνισμού «Νέοι Καλλιτέχνες 2016» στο Κοντσέρτο σε ρε ελάσσονα του C.P.E. Bach, καθώς επίσης με τις ορχήστρες νέων Camerata Junior, Pro Musica και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων στο έργα: La Notte του Antonio Vivaldi, Σουίτα σε σι ελλάσονα του J.S. Bach και Κοντσέρτο σε Σολ μείζονα του W.A. Mozart, αντίστοιχα. Στο πλαίσιο των παραπάνω συναυλιών συνεργάστηκε με τους μαέστρους: Λ. Καρυτινό, J.-G. Rumstadt, Β. Συμεωνίδη, Δ. Σέμση, M. Nawri, Σ. Σούλη, Δ. Φωτιάδη και Π. Σεργίου.

Φοίτησε στις τάξεις των: A.- C. Heinzmann, H. Wiese, D. Koch, V. Becker, C. Jans, Π. Κελέκη, Γ. Γκουράνη, ενώ τη μουσική της παιδεία συμπληρώνουν τακτικές παρακολουθήσεις σεμιναρίων φλάουτου και μουσικής δωματίου με τους καθηγητές: K.-H. Schütz, D. Formisano, Μ. Ziegler, P.-L. Graf, A. Lieberknecht, B. Kujiken, Γ. Χατζηνίκο, Π. Δράκο, L. Ruoho, D. Oberlinger, I. Matuz.

Από τα μαθητικά της χρόνια λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς μουσικής έχοντας αποσπάσει διακρίσεις και βραβεία, όπως: A΄ Βραβείο στους διαγωνισμούς «Flutemeetings 2005», Urs Rütimann 2013, Ομίλου για την Unesco 2016,Β΄ Βραβεία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φλάουτου της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και σε διαγωνισμό της Hochschule für Musik Nürnberg 2013.

Οι σπουδές υποστηρίχθηκαν από υποτροφίες και βραβεία της πόλης του Λουξεμβούργου, της DAAD, του κληροδοτήματος Αλεξάνδρα Τριάντη του Συλλόγoυ Οι Φίλοι της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Ιδρύματος Ωνάση.

Παράλληλα με τη δράση της ως φλαουτίστα, από τον Σεπτέμβριο 2016 είναι υποψήφια διδάκτωρ ιστορικής μουσικολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Μουσική σας περιμένει. Στο Τρίτο.

17Απρ2018 Τρίτη και 3 στο Τρίτο Ρεσιτάλ φλάουτου της Θεοδώρας Ιορδανίδου Στούντιο Ε ώρα 15:00 παρουσία κοινού

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ |