19Μαΐ2018  Η Όπερα στο Τρίτο Πρόγραμμα   Γκαετάνο Ντονιτσέττι: Το ελιξίριο του έρωτα  από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Ν. Υόρκης,  ώρα 20.00

Η Όπερα στο Τρίτο Πρόγραμμα

 Γκαετάνο Ντονιτσέττι: Το ελιξίριο του έρωτα

από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Ν. Υόρκης

 Σάββατο,  19 Μαΐου, ώρα 20.00

Το Σάββατο 19 Μαΐου, στις 20:00, στο πλαίσιο της εκπομπής η Όπερα στο Τρίτο, θα παρουσιασθεί «Το ελιξίριο του έρωτα», του Gaetano Donizettiαπό παράσταση που δόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 2018, στην Μετροπόλιταν Όπερα της Ν. Υόρκης.

Όπερα σε δύο πράξεις  σε λιμπρέτο του Felice Romani, βασισμένο στο έργο «Το Φίλτρο» του Eugène Scribe, ο οποίος με τη σειρά του εμπνεύστηκε από ένα ιταλικό κείμενο του Silvio Malaperta.

Η υπόθεση του έργου αφορά στον έρωτα που αισθάνεται ο φτωχός Νεμορίνο για την όμορφη, πλούσια και φιλάρεσκη Αντίνα. Πιστεύει ότι αν πιεί ένα μαγικό ελιξίριο εκείνη θα τον αγαπήσει. Την αφέλειά του εκμεταλλεύεται ο πλανόδιος αγύρτης Δρ. Ντουλκαμάρα, που τού πουλά αντί για ελιξίριο ένα μπουκάλι κρασί Μπορντώ. Ο Νεμορίνο δεν έχει χρήματα κι έτσι, προκειμένου να το αγοράσει, κατατάσσεται στο στρατό, γεγονός που του αποφέρει άμεσα το επιθυμητό ποσό. Όταν το μαθαίνει, η Αντίνα πείθεται για τη δύναμη των αισθημάτων του, ομολογεί πως εκείνη τον αγαπά και η υπόθεση οδηγείται σε αίσιο τέλος.

Ερμηνεύουν, η σοπράνο Pretty Yende ως ζωηρή Αντίνα και ο τενόρος Matthew Polenzani ως Νεμορίνο, ο απλός χωρικός που την ερωτεύεται.  Ο βαρύτονος Davide Luciano, κάνει το ντεμπούτο του στη Μετροπόλιταν, στο ρόλο του υπεροπτικού αρραβωνιαστικού της Αντίνα,  του Μπελκόρε,  ο μπάσος Ildebrando D’Arcangelo ερμηνεύει τον γυρολόγο με το μαγικό φίλτρο Δόκτορα Ντουλκαμάρα και η σοπράνο Ashley Emerson την Τζαννέττα

Τη Χορωδία και την Ορχήστρα της Μετροπόλιταν Όπερας της Ν. Υόρκης διευθύνει ο Domingo Hindoyan στην πρώτη του εμφάνιση ως μαέστρος στην ΜΕΤ.

Καλεσμένοι στο στούντιο (με αφορμή την παράσταση της όπερας «Το Ελιξίριο του Έρωτα» του Ντονιτσέττι που παρουσιάζεται μέχρι τις 23 Μαΐου 2018 στο Θέατρο Κνωσός) ο μαέστρος Ματθαίος Λεγάκης (ο οποίος έχει κάνει την ενορχήστρωση και διευθύνει την παράσταση) και ο τενόρος Γιάννης Κάβουρας που ερμηνεύει τον ρόλο του Νεμορίνο.

Παρουσίαση: Αλεξάνδρα Γιαλίνη

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα!

19Μαΐ2018 Η Όπερα στο Τρίτο Πρόγραμμα Γκαετάνο Ντονιτσέττι: Το ελιξίριο του έρωτα από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Ν. Υόρκης, ώρα 20.00

ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ |