21Απρ2017 «ΧορωδιοΓραφίες»  Μια παραγωγή της ΕΡΤ Βόλου για το Τρίτο Πρόγραμμα   Από τη Λιλιπούπολη και την Ανθισμένη Αμυγδαλιά στη …Νορβηγία! , ώρα 21.00

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΖΛΑΤΑΝΟΥ Georgios_Drosinis ΔΡΟΣΙΝΗΣ 

«ΧορωδιοΓραφίες»

Μια παραγωγή της ΕΡΤ Βόλου για το Τρίτο Πρόγραμμα

 Από τη Λιλιπούπολη και την Ανθισμένη Αμυγδαλιά στη …Νορβηγία!

Παρασκευή, 21 Απριλίου, ώρα 21.00 

Την Παρασκευή, 21 Απριλίου, στις 9 το βράδυ, στις ΧορωδιοΓραφίες, τη ραδιοφωνική παραγωγή της ΕΡΤ Βόλου για το Τρίτο Πρόγραμμα που επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Διαμαντόπουλος:

*Αφιέρωμα  στη  χορωδία ¨Arkadia¨από την Νορβηγία με ελληνικό χρώμα και χαρακτήρα. Η μέτζοσοπράνο και συνθέτις Μαριλένα  Ζλατάνου, που ζει στη Νορβηγία, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει το πολυσχιδές της έργο.

*Επίσης ακούγονται τρία αποσπάσματα  από την ζωντανή ηχογράφηση της  παράστασης ¨Λιλιπούπολη¨ που έγινε στο Βόλο το 2000 με την Συμφωνική Ορχήστρα του Βόλου, την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και τους σολίστ της πρώτης παρουσίασης, υπό την διεύθυνση του Συμεών Κόγκαν.

*Ακόμη, η ιστορία της γυναίκας για την οποία έγραψε ο Γεώργιος Δροσίνης την ¨Ανθισμένη αμυγδαλιά¨ την οποία μελοποίησε ένας ράπτης το επάγγελμα από το Άργος και στη συνέχεια έγινε πασίγνωστη καντάδα.

*Επιπλέον  θα ακουστούν  επιλεγμένα χορωδιακά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.

Ηχογράφηση: Μάνος Σωτηρόπουλος

Η εκπομπή μεταδίδεται την πρώτη και τρίτη Παρασκευή κάθε μήνα, από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ, στους 90.9 και 95,6 για την Αττική ,στους 96,8 για την κεντρική Ελλάδα και στις κατά τόπους συχνότητες της χώρας στα FM, αλλά και διαδικτυακά: http://webradio.ert.gr/trito/ 

Για επικοινωνία με την εκπομπή, μπορείτε να αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή μέσω της σελίδας στο facebook Χορωδιογραφίες (με ελληνικούς χαρακτήρες).

 

 

21Απρ2017 «ΧορωδιοΓραφίες» Μια παραγωγή της ΕΡΤ Βόλου για το Τρίτο Πρόγραμμα Από τη Λιλιπούπολη και την Ανθισμένη Αμυγδαλιά στη …Νορβηγία! , ώρα 21.00

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ |