23Ιαν2018 «Τρίτη και 3 στο Τρίτο» Beata Pincetic – Χρήστος Σακελλαρίδης: 4 χέρια σε ένα πιάνο!  στο Στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, παρουσία κοινού – με απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση, ώρα 15:00

14η εκδήλωση του κύκλου «Τρίτη και 3 στο Τρίτο» για την περίοδο 2017-18, στο Στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, παρουσία κοινού (ελεύθερη είσοδος) και με απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση, την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 στις 3.00 το μεσημέρι:

Beata Pincetic – Χρήστος Σακελλαρίδης: 4 χέρια σε ένα πιάνο!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
• Ed. Grieg : 4 Νορβηγικοί Χοροί έργο 35 (1883)
Μέρα Γάμου στο Troldhaugen

• J. Brahms : Ουγγρικοί Χοροί ( τεύχος Ι , αρ. 1 – 5 )

• Valery Gavrilin : Valse & Tarantella από τη μουσική μπαλέτου «Anyuta»

• S. Rachmaninoff : 6 Κομμάτια έργο 11

Ήχος Νίκος Θεοδωρακόπουλος

Για να παρακολουθήσει κάποιος τη συναυλία από κοντά, χρειάζεται κράτηση θέσης με ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει τη σύγχρονη κλασική σκηνή, συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με τη φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Η Μπεάτα Πίντσετιτς και ο Χρήστος Σακελλαρίδης γνωρίστηκαν στην Βουδαπέστη, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στην Μουσική Ακαδημία «Ferenc Liszt». Στη συνέχεια, αν και παντρεύτηκαν, ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους στην καριέρα τους, μέχρι που αποφάσισαν να συνεργαστούν ως πιανιστικό ντούο το 2003. Από τότε, ολοένα και επεκτείνουν το ρεπερτόριό τους για πιάνο-4 χέρια ή 2 πιάνα, το οποίο περιλαμβάνει μουσική της κλασσικής, ρομαντικής περιόδου, έργα του 20ου αιώνα καθώς και σύγχρονες δημιουργίες.
Έχουν δώσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αγγλία, Νορβηγία, Κύπρος, Ιταλία, Γαλλία, Eλβετία, Γερμανία) και έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ όπως τα Sani Classical Music Festival, “Musik der Welt” Contemporary Music Festival, Ledra International Music Chamber Music Festival, Αscoli International Chamber Music Festival Cage και Kagel φεστιβάλ στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών κ.τ.λ..
Τον Ιούλιο του 2007 διακρίθηκαν στον διαγωνισμό IBLA στην Ιταλία και τον Σεπτέμβριο του 2007 ήταν φιναλίστες στον διαγωνισμό ‘Concours Grieg de Oslo’ στην Νορβηγία όπου και πήραν ειδικό βραβείο για την ερμηνεία έργων των Mozart-Busoni.
Έχουν παρουσιάσει έργα σε παγκόσμια και πανελλήνια πρώτη εκτέλεση, ενώ συνθέτες όπως οι Ι. Παπαδάτος, Α. Ντάρλας, Θ. Αμπαζής έχουν γράψει και αφιερώσει έργα στο ντούο.
Ρεσιτάλ τους έχουν ηχογραφηθεί από το Τρίτο Πρόγραμμα και μεταδοθεί στο ραδιόφωνο μέσω της E.B.U. πανευρωπαϊκά.
Το 2009 κυκλοφόρησε η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά από την εταιρία Irida Classical, με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών του 20ου αιώνα γιά 2 πιάνα. Η ηχογράφηση έγινε με χορηγία του Ιδρύματος “Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης”, ένας δίσκος έχει αποσπάσει επαινετικές κριτικές από τον μουσικό Τύπο.

Η Μουσική σας περιμένει. Στο Τρίτο.

23Ιαν2018 «Τρίτη και 3 στο Τρίτο» Beata Pincetic – Χρήστος Σακελλαρίδης: 4 χέρια σε ένα πιάνο! στο Στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, παρουσία κοινού – με απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση, ώρα 15:00

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ |