25Απρ2017 «Τρίτη και 3 στο Τρίτο» Ρεσιτάλ πιάνου του Μάνου Κιτσικόπουλου – Studio Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ώρα έναρξης 15:00

Triti+3-Logos-

Ρεσιτάλ πιάνου του Μάνου Κιτσικόπουλου
25 Απριλίου στις 15.00 στο Στούντιο Ε
Τρίτη & 3 στο Τρίτο, (συναυλίες με κοινό, με απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση)

Sofia Gubaidulina (b.1931) & Chick Corea (b.1941)
Musical Toys and Children’s Songs

Mechanical Accordion
Magic Roundabout
A Bear Playing the Double Bass and a Black Woman
The Magic Smith

Children’s Songs αρ. 2, 6, 10, and 20

Franz Liszt (1811 –1886)
Nuages Gris S.119
La Lugubre Gondola I S.200

Arvo Part (b.1935)
Für Alina

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Σονάτα σε ντο ελάσσονα. έργο 111
I Maestoso – Allegro con brio ed appassionato
II Arietta – Adagio molto semplice e cantabile

Παρουσίαση: Αλεξάνδρα Γιαλίνη
Ηχοληψία: Μιχάλης Συγλέτος

Μάνος Κιτσικόπουλος
Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε πιάνο με τους καθηγητές Μάξ και Γιάννη Χάλλεκερ και Μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην συνέχεια σπούδασε στην Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου, όπου ολοκλήρωσε της σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, Μaster of Arts αποσπώντας τον τιμητικό τίτλο DipRam award, την υψηλότερη διάκριση που δίνεται στην Ακαδημία.
Κατά την διάρκεια των σπουδών του έλαβε διάφορα βραβεία όπως τα Dorothy Briant Award (2012, 2013), LIoyd Hartley Prize (2013), ενω έχει συμπράξει ως σολίστ με διάφορες ορχήστρες όπως η Janacek Philharmonic, η Royal Academy Big Band, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις και ρεσιτάλ σε Ελλάδα, Αγγλία,Tσεχία και Γερμανία.
Για τις σπουδές του στο Λονδίνο έχει τιμηθεί με υποτροφία από τα Ιδρύματα: Ωνάση, Athena Scholarship και Life Action Trust.
Πρόσφατα, του απονεμήθηκε το βραβείο «Ελένης Τ. Μυκονίου» της Ακαδημίας Αθηνών.
Παράλληλα με τις κλασσικές του σπουδές , έχει ασχοληθεί και πειραματιστεί με πολλά διαφορετικά μουσικά στυλ και εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον για τον αυτοσχεδιασμό. Πρόσφατα, έχοντας πρώτη φορά το ρόλο του ενορχηστρωτή, ολοκληρώσε κύκλο τραγουδιών από τον δίσκο της συνθέτριας Μάρθας Μεναχέμ, »Αλληλουχία», βασισμένο σε μεγάλους Έλληνες ποιητές (Καβάφης, Λαπαθιώτης , Τριπολίτης , Γκανάς). Αυτήν την περίοδο, ολοκληρώνει το απαιτητικό πρόγραμμα για το Artist Diploma στην Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου.
Στις μελλοντικές του εμφανίσεις περιλαμβάνονται ρεσιτάλ σε καλοκαιρινά φεστιβάλ στην Ελλαδα καθώς και στο Λονδίνο (Royal Academy Piano Festival , DJ lunchtime series ,Aegean Arts Festival).

Για να παρακολουθήσει κάποιος τη συναυλία από κοντά, χρειάζεται κράτηση θέσεων με ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει τη σύγχρονη κλασική σκηνή, συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με τη φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Η Μουσική σας περιμένει, στο Τρίτο.

25Απρ2017 «Τρίτη και 3 στο Τρίτο» Ρεσιτάλ πιάνου του Μάνου Κιτσικόπουλου – Studio Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ώρα έναρξης 15:00

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ |