28Ιαν2019 «ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ» «…La Donna è Mobile, μουσική έκφραση στου τενόρου την έκταση…» Δημήτρης Σιγαλός, τενόρος – Δημήτρης Γιάκας, πιάνο, παρουσία κοινού, ώρα 19:00

«ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ»
4η εκδήλωση του κύκλου «Συναυλίες στο Τρίτο» για την περίοδο 2018-19, στο στούντιο Αντώνης Κοντογεωργίου (E) της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, με παρουσία κοινού (ελεύθερη είσοδος), σε απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση (webradio.ert.gr/trito),τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα.

«…La Donna è Mobile, μουσική έκφραση στου τενόρου την έκταση…»
Δημήτρης Σιγαλός, τενόρος – Δημήτρης Γιάκας, πιάνο

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις ενότητες. Η 1η έχει σχέση με την όπερα, η 2η με τις ιταλικές καντσονέτες και η 3η με έργα λόγιων Ελλήνων συνθετών.
Πρώτη ενότητα-Άριες:
La donna e mobile-Rigoletto/Verdi
Ch΄ella mi creda – Fanciulla del west/Puccini
E lucevan le stelle-Tosca/Puccini
Come un bel di di maggio-Adrea Chenier /Giordano
Dio mi potevi..-Othello/Verdi
Flower song-Carmen/Bizet
E la solita storia del pastore- Francesco Cilea
Dein ist mein ganzes Herz-Das Land des Lächelns/Lehar

Δεύτερη ενότητα-Καντσονέτες:
Core ‘ngrato /Cardillo
Non ti scordar di me/Cocozza
Dicitencello vuie/Falvo
Tu ca nun chiagne/De Curtis

Τρίτη ενότητα-Έργα Ελλήνων συνθετών:
Αστέρω / Ρόδιος
Η Μουσική / Ρόδιος
Εξομολόγηση / Σαμάρας
Γιατί / Ξανθόπουλος

Παρουσίαση: Αλεξάνδρα Γιαλίνη/ Alina Gialini
Ήχος: Μιχάλης Συγλέτος/Μιχαλης Συγλετος

Για να παρακολουθήσει κάποιος τη συναυλία από κοντά, χρειάζεται κράτηση θέσης με ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]
Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με τη φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΓΑΛΟΣ
Τενόρος, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μονωδία στο Ελληνικό Ωδείο με το διεθνώς αναγνωρισμένο Βαρύτονο Βασίλη Γιαννουλάκο.
Στις μετέπειτα εξέλιξη του, υπήρξε καθοριστική η μαθητεία του στον «μεγάλο» τενόρο Γιώργο Ζερβάνο. Επίσης σημαντικοί δάσκαλοι υπήρξαν, η μεσόφωνος Γιολάντα Ντι Τάσο, ο μπάσος Γιώργος Παππάς και η σοπράνο Μάρθα Αράπη.
Από το 1998 συνεργάζεται με την ΕΛΣ. Έχει ερμηνεύσει ρόλους σε όπερες όπως, μάσκα του κόκκινου, Μαχαγκόνι, Πολιορκία της Κορίνθου, Αριάδνη στη Νάξο, Αντρέα Σενιέ, Μάκβεθ, Ναμπούκκο, Αΐντα, Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, Τζάννι Σκίκκι, Νόρμα, Παλιάτσοι, Τουραντότ, Κάρμεν κ.α. Σε οπερέτες όπως Οι απάχηδες των Αθηνών, Βαφτιστικός, Χριστίνα, Θυμήσου εκείνα τα χρόνια!, Η παρισινή ζωή, Η νυχτερίδα κ.α. Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε έργα όπως Αντιγόνη, Λυσιστράτη, Σικελικός εσπερινός, Ντον Κάρλος, Κάρμινα Μπουράνα, Ανατολή και σε θέατρα του εξωτερικού (Ρουμανία – Άννα Μπολένα, Σαράγιεβο – Κάρμεν, Γερμανία (Μπράουνσβάικ – Νόρμα.)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΚΑΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα . Δίπλωμα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο (τάξη Μυρτώς Μαυρίκου) το 1977. Συνεχίζει τις σπουδές του στην ECOLE NORMALE DE MUSIQUE DE PARIS (πιάνο , μουσική δωματίου & μουσική προετοιμασία όπερας) και μελετά συνοδεία τραγουδιού με τον Dalton Baldwin . Από το 1982 πιανίστας – μουσικός εκγυμναστής στην Όπερα των Παρισίων , θέση στην οποία θα μείνει ως το 1991. Παράλληλα εμφανίζεται ως accompagnateur στο Παρίσι και σε πολλές πόλεις & φεστιβάλ της Γαλλίας . Μετακαλείται από την Όπερα της Λυών και τον μουσικό διευθυντή της Kent Nagano ως υπεύθυνος μουσικής προετοιμασίας . Το 1990 εγκαθίσταται στην Αθήνα και αρχίζει μια τακτική συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών . Υπήρξε υπεύθυνος μουσικής προετοιμασίας για την παγκόσμια «πρώτη» πολλών έργων Ελλήνων συνθετών : ΜΗΔΕΙΑ του Μίκη Θεοδωράκη (Bilbao 1991), Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ του Θάνου Μικρούτσικου (Αθήνα 1993) , ΒΑΚΧΕΣ του Αργύρη Κουνάδη (Αθήνα 1996) κλπ. Συνοδεύει τακτικά Έλληνες και ξένους τραγουδιστές σε συναυλίες στην Ελλάδα & το εξωτερικό .

28Ιαν2019 «ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ» «…La Donna è Mobile, μουσική έκφραση στου τενόρου την έκταση…» Δημήτρης Σιγαλός, τενόρος – Δημήτρης Γιάκας, πιάνο, παρουσία κοινού, ώρα 19:00

ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ |