Η βουλευτής της Β΄ Αθηνών και επικεφαλής της «Νέας Ελληνικής Ορμής» Κατερίνα Παπακώστα στον 102 fm της ΕΡΤ3

 

«Μετωπικά απέναντι» στη ΝΔ δηλώνει η βουλευτής Β΄ Αθηνών και επικεφαλής της «Νέας Ελληνικής Ορμής» Κατερίνα Παπακώστα. Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 ανέφερε «είμαστε εκ διαμέτρου αντίθετοι με τη σημερινή κυρίαρχη πολιτική ομάδα στην Πειραιώς».

Επεσήμανε πως στόχος της «Νέας Ελληνικής Ορμής» είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας για την οικογένεια και την ελληνική κοινωνία. Σ΄ αυτή την προσπάθεια, όπως εξήγησε, συμμετέχουν στελέχη με πολιτική εμπειρία αλλά και νέοι με το δικό τους κοινωνικό και επιστημονικό αποτύπωμα. «Θέλουμε να είμαστε ένα σοβαρό κόμμα-ρυθμιστής» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι συνομιλούν με όλους εκτός από τους ακραίους. 

Τάχθηκε υπέρ της εθνικής συνεννόησης λέγοντας πως «η κοινωνία θέλει να υπερβούμε την πολιτική και ατομική σκοπιμότητα και ιδιοτέλεια και να ασχοληθούμε με τα προβλήματα της χώρας».

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να ζουν αξιοπρεπώς, από τα γιγαντιαία πλεονάσματα να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, να εξουδετερωθούν οι μειώσεις στις συντάξεις και να αποκατασταθεί το εργατικό δίκαιο μέσω των συλλογικών συμβάσεων. Παράλληλα, σημείωσε πως οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας πρέπει να κατανοήσουν ότι εφόσον η εργασία είναι κοινωνικό αγαθό είναι υποχρέωση των πολιτικών – και όχι των αγορών- να τη διασφαλίσουν.

Έκανε λόγο για εμμονή και αποστροφή της «Πειραιώς» προς τη δημόσια διοίκηση. «Όταν είσαι πρωθυπουργός ή αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλεις να τη σέβεσαι» τόνισε και υπογράμμισε τις πολιτικές ευθύνες διαχρονικά λέγοντας «όταν έχεις επιτεθεί σε εκείνους που έχεις διορίσει, προφανώς κάνεις και την αυτοκριτική σου», ενώ ξεκαθάρισε πως «επιχειρείν δεν είναι η παραχώρηση ευαίσθητων φιλέτων» του Δημοσίου.

Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις με τη FYROM εξήρε την προσπάθεια της Ελλάδας να συμβάλει ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια. «Τώρα η μπάλα είναι στην πλευρά των Σκοπίων και πρέπει να λύσει τα δικά της προβλήματα» σχολίασε, ενώ έκανε λόγο για υπονόμευση του κ. Ζάεφ στη χώρα του. «Τον έχουν ήδη αποσύρει από την πολιτική σκηνή και ο ίδιος δεν το έχει αντιληφθεί» συμπλήρωσε.

Συνέντευξη στην Ασπασία Βούζη

04Ιον2018 – Πολιτικό Ημερολόγιο – Κατερίνα Παπακώστα